Realisaties

Postgraduaat Ondernemen

Postgraduaat Ondernemen

Een postgraduaat opleiding met volle focus op het uitbouwen van jouw skills als ondernemer en je eigen zaak 🎓

Vanuit Broeikas zagen we de nood om een Postgraduaat Ondernemen te ontwikkelen.

Je bent een jonge ondernemer, maar nog niet op het punt om echt vol(tijds) voor de onderneming te gaan. Je kan extra inhoud en coaching gebruiken bij de uitbouw van je onderneming. Je wil je kans op slagen verhogen door je goed te omringen, en wil daarbij nog recht hebben op (behoud van) het voordelige sociaal statuut student-zelfstandige. Dan is het postgraduaat ondernemen met zijn uniek programma het ideale traject op jouw maat.

In één jaar komen alle aspecten van ondernemen gedetailleerd aan bod. Geen schoolse aanpak! Je komt in contact met experten uit het bedrijfsleven en zet doorheen het traject doelen specifiek voor je onderneming. De experten helpen je op weg, jouw persoonlijke adviesraad volgt je traject op. 

Kortom, je zal de verschillende aspecten van ondernemen toepassen op je eigen start-up. 

Met als dubbel doel business resultaten opleveren en een grote persoonlijke groei als ondernemer. 

Met vallen en opstaan, en altijd gelinkt aan een uitgebreid netwerk, timmer je aan je eigen weg.

Het postgraduaat Ondernemen zorgt ervoor dat je meer aan je zaak werkt in plaats van in je zaak. Het houdt je verantwoordelijk zodat je elke maand je doelstelling haalt en zo effectief groeit. Het zet je aan tot werken en efficiënter omgaan met je tijd. Je neemt je zaak serieuzer en maakt er iets van.

— Amélie Badie - ondernemer Catberry Pastries

Het postgraduaat ondernemen heeft me enorm geholpen om met onzekerheden en nieuwigheden om te gaan. Het hielp me te reflecteren en zaken aan te pakken op weg naar mijn unieke positie als onderneming en ondernemer.”


— Jan wellens - ondernemer Mygrid

Praktisch

Voor wie is deze opleiding?

  • Starters in hoofdberoep of bijberoep
  • Studenten die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben en een eigen onderneming zijn gestart of een concreet idee/ businessplan hebben om op korte termijn een onderneming te starten

Hoe is het academiejaar opgebouwd?

  • Het programma loopt steeds van oktober tot mei. 
  • Je hebt iedere week een sessie van een halve dag (maandagnamiddag). Daarnaast ga je zelfstandig aan de slag.

Welk getuigschrift behaal ik?

  • Je behaalt het getuigschrift postgraduaat.

Waar vinden de lessen plaats?

  • Je komt een halve dag per week samen met je medestudenten. Meestal op de Aalsterse campussen van HOGENT en Odisee, die samen dit postgraduaat organiseren, of bij een partner.

Hoeveel kost deze opleiding?

  • 2500 euro (inclusief lesmateriaal). 
  • Het is mogelijk om als ondernemer gebruik te maken van de kmo-portefeuille. Met deze subsidie recupereer je 30% van je inschrijvingsgeld (erkenningsnummer kmo-portefeuille van HOGENT: DV 0101616). Meer info op www.vlaio.be.

Wanneer en waar schrijf ik me in?

Plaatsen zijn beperkt, we laten maar 15 deelnemers toe per academiejaar.