Broeikas

Broeikas

Hello, it's us!

Broeikas ondersteunt jong ondernemerschap bij jongeren van zestien tot vijfentwintig in regio Aalst

Hoe? Met creatieve en inspirerende communicatie, een gevulde kalender en altijd klaar om te begeleiden vanuit een pak eigen expertise en ervaring. 
We werken samen met een bende lokale partners & experten, want samen weet je meer dan alleen. #samenvoorjongondernemerschap

Realisaties

Postgraduaat Ondernemen

Vanuit Broeikas zagen we de nood om een Postgraduaat Ondernemen te ontwikkelen.

Je bent een jonge ondernemer, maar nog niet op het punt om echt vol(tijds) voor de onderneming te gaan. Je kan extra inhoud en coaching gebruiken bij de uitbouw van je onderneming. Je wil je kans op slagen verhogen door je goed te omringen, en wil daarbij nog recht hebben op (behoud van) het voordelige sociaal statuut student-zelfstandige. Dan is het postgraduaat ondernemen met zijn uniek programma het ideale traject op jouw maat.

In één jaar komt alle expertise rond de verschillende aspecten van ondernemen aan bod. Geen schoolse aanpak! Je komt in contact met experten uit het bedrijfsleven en zet doorheen het traject doelen specifiek voor je onderneming. De experten helpen je op weg, jouw persoonlijke adviesraad volgt je traject op. Kortom, je zal de verschillende aspecten van ondernemen toepassen op je eigen start-up. Met als dubbel doel business resultaten opleveren en een grote persoonlijke groei als ondernemer. Met vallen en opstaan, en altijd gelinkt aan een uitgebreid netwerk, timmer je aan je eigen weg.

Design Thinking Lab

Hoe ziet de stad van de toekomst er uit mochten er geen regels of beperkingen zijn? Broeikas organiseerde vier schooljaren het keuzevak Design Thinking Lab || Aalst Challenge Project. Studententeams uit een mix van opleidingen bogen zich over challenges van bewoners, ondernemers en organisaties. Via de design thinking methodiek werkten de teams eigenzinnige voorstellen en originele oplossingen uit voor maatschappelijke uitdagingen. Een unieke troef voor de arbeidsmarkt. 

INGANG

Biensoigné, Broeikas en Cinema organiseerden in 2021 voor het eerst de ideeënwedstrijd INGANG. Vijf winnaars konden de jury het meest overtuigen en kregen maar liefst elk 5000 euro om hun idee werkelijkheid te maken. Een initiatief i.s.m. met Stad Aalst, waarbij de jeugd mocht nadenken over de toekomst van hun stad. Hoe maak je stad Aalst nog leuker, wat ontbreekt er nog en wat zou jij doen mocht je het voor het zeggen hebben? In de toekomst zou deze ideeënwedstrijd nog een vervolg kennen. Keep in touch!

Ons team

Anja Cornelis

Anja Cornelis
anja.cornelis@hogent.be

Carolien Molem

Carolien Molem
carolien.molem@aalst.be

Joris De Lee

Joris De Lee
joris.delee@odisee.be

Noémie Benit

Noémie Benit
noemie.benit@hogent.be

Locaties

Partners

Lees meer over partnerschap

Broeikas is een project van

Met ondersteuning van

Experten-Partners

Ecosysteem