Realisaties

Podcast Gang Van Zaken

Na 10 jaar De Ondernemersaward nodigden we alle winnaars uit voor een babbel 🎤💬

<p>Na tien edities De Ondernemersaward maakten we samen met Jonas Decleer een podcast met alle winnaars. Hoe vergaat het ondernemend Aalst toen en nu? Pre en post corona. Het reilen en zeilen in hun bedrijf. Kortom: de gang van zaken.</p>

Na tien edities De Ondernemersaward maakten we samen met Jonas Decleer een podcast met alle winnaars. Hoe vergaat het ondernemend Aalst toen en nu? Pre en post corona. Het reilen en zeilen in hun bedrijf. Kortom: de gang van zaken.

Hoe luisteren?

  • Heb je een iPhone of iPad, gebruik dan de Podcastapp.
  • Heb je een andere smartphone of tablet, gebruik dan de Spotify of Google Podcasts.
  • Via jouw computer kan je iTunes gebruiken

Aflevering 1: Sanne Nieulandt – Nieulandt Recycling

We starten de sprint met Sanne Nieulandt van Nieulandt Recycling, winnares van 2013. Een vrouw midden in een mannenwereld. De witte raaf tussen de schroothandelaars. Zet je schrap voor twintig minuutjes ondernemen vanuit je zetel! Luister hier.

Aflevering 2: Kristof Braem – Medec

Kristof Braem is succesvol zaakvoerder van Medec een Aalsters bedrijf gespecialiseerd in de productie van beademingstoestellen. In tijden van corona wordt Medec overspoeld met bestellingen uit de hele wereld! Made in Europe, made in Belgium, made in Aalst! Luister hier naar het verhaal van deze Ondernemer van het Jaar uit 2014.

Aflevering 3: Bartel Dewulf – Belgo Catering & Zenses

Volledig terecht, als je het ons vraagt, won Aalsters topchef Bartel Dewulf in 2015 De Ondernemersaward. Ondernemen zat al van jongs af aan in zijn bloed. Hij greep op zijn 26ste de kans met beide handen en groeide uit tot een ondernemer die vandaag de dag 32 bedrijven, meer dan 300 personeelsleden en dagelijks gemiddeld 9000 maaltijden serveert! Lees: ambitieus, gepassioneerd en zeker van zijn stuk. Hoe zijn parcours tot nu toe is gelopen, vertelt hij pittig aan Jonas in deze podcast!

Aflevering 4: Frans en Pieter Krauch – Viano

Frans Krauch won in 2016 De Ondernemersaward en is een man met bakken ervaring. Hij nam de onderneming Viano over van zijn vader in 1985, en intussen is zijn zoon Pieter Krauch ook mee aan boord. Ervaring zat dus, die ze graag met ons willen delen! Luister nu via Spotify of jouw favoriete podcastapp.

Aflevering 5: Jonas De Cooman en Michel De Wachter – Spott

De vrienden Jonas De Cooman en Michel De Wachter richtten Spott op in 2015. Sindsdien stond de rollercoaster niet stil. Ze ontwikkelden een ongeziene technologie die de “shazam van de e-commerce” werd genoemd. Spott maakt visuele content zoals foto’s en video’s interactief voor consumenten. Zo koop je rechtstreeks die broek uit de video op Instagram. De technologie levert marketeers tegelijk een schat aan informatie. Als startup prijkten ze in 2017 al op de Disrupt 100 list. Ze wonnen de Ondernemersaward en groeiden uit tot scale-up met internationale faam, klanten, werknemers en ambities. Jonas Decleer ontdekt hoe dit Aalsters bedrijf eigenlijk ontstond in Oeganda en hoeveel Excel oefeningen en pitches nodig waren om de business uit te rollen. Luister hier naar hun verhaal!

Aflevering 6: Tina Daem – Anna Pops

Van bouwkundige tot bezielster van Anna Pops. Dat is de carrière van Tina Daem in een zin beschreven. En of Tina haar ziel erin heeft gestopt. Anna Pops is een web- en fysieke winkel met schoenen en kledij voor kinderen (en mama’s) met lef. En lef heeft Tina allerminst. In 2012 waagde ze de sprong om in de retail te stappen. Ze heeft samen met de sector enorme veranderingen doorgemaakt. Digitalisering, duurzaamheid en bewuste mode zijn maar enkele tendenzen. Tina wordt voortdurend geprikkeld om ondernemend en flexibel te zijn. Want hoe beleef je als zelfstandige retailer deze coronatijden? En wat is the next step? In deze podcast hoor je wat de waarde is van een businessplan, wat ondernemen ‘verder dan de kerktoren’ inhoudt en Tina’s unieke kijk op de ondernemende toekomst. Veel luisterplezier!

Aflevering 7: Julie Backaert & Tom Van den Driessche – Carte Blanche

De founders van Carte Blanche gingen in 2019 aan de haal met dé award van De Ondernemersaward. Julie Backaert en Tom Van den Driessche weten maar al te goed waar ze mee bezig zijn op vlak van ondernemen, en overgieten dit alles met een gedreven creativiteit en passie om de wereld te stylen. Als sfeerarchitecten staan hun activiteiten het laatste jaar op een laag pitje, maar ze blijven niet bij de pakken zitten. Benieuwd hoe zij het aanpakken? Luister nu via Spotify of jouw favoriete podcastapp.

Aflevering 8: Jonas Goossens – Roltex

Jonas Goossens van Roltex heeft het hart op de tong en weet duidelijk waar hij heen wil. Hij treedt sinds drie jaar op de voorgrond bij Roltex, fabrikant van dienbladen en onbreekbare glazen. Hij vond er ingang als consultant, en zorgt nu als mede-eigenaar voor de modernisering van de onderneming. Met een duidelijke toekomstvisie, neemt de kersverse winnaar van De Ondernemersaward 2021 zijn werknemers mee in zijn verhaal met een eigen, coachende stijl. Veel luisterplezier!