De Ondernemersaward
2022

Luc Roels

De Ondernemersaward
2022

Vrijwilligers Vaccinatiecentrum Denderdal
Luc Roels

Ondernemerschap gaat natuurlijk verder dan het starten van een eigen zaak. Ondernemingszin, je inzetten voor een doel, is een kenmerk dat we graag belichten op deze avond. Je kan ook ondernemende eigenschappen tonen in een bedrijf of project dat daarom niet winstgevend hoeft te zijn. Daarom reikt Broeikas de award van De Gangmaker uit. Een award voor iemand in Aalst die zich inzet voor een project met maatschappelijke impact en zoals de titel het zegt, een echte gangmaker is.

Afgelopen jaren waren de jaren van corona. Niemand kon eraan ontkomen. Maar een dik jaar terug kwam het einde van de tunnel in zicht. De oprichting van een vaccinatiecentrum in Aalst werd snel gerealiseerd. Een uitdagend project dat op korte tijd moest plaatsvinden. Het vaccinatiecentrum Denderdal heeft de voorbije periode knappe resultaten gerealiseerd. Enkel Antwerpen en Gent vaccineerden meer mensen. Een zeer puike prestatie dus.

Dit project zou niet hetzelfde resultaat gekend hebben zonder de inzet van alle vrijwilligers die het project van A tot Z mee begeleidden, opvolgden en die het centrum zagen als het runnen van hun eigen onderneming! 

De award van Gangmaker gaat dan ook terecht naar drijvende krachten die zich enorm hebben ingezet voor dit initiatief. Op het event van de Ondernemersaward waren er een paar vrijwilligers aanwezig. Onder andere de vrijwilliger die zich het meeste aantal uren heeft ingezet in het vaccinatiecentrum: Luc Roels. Hij vertegenwoordigt het voltallige team aan vrijwilligers en nam fier de award in ontvangst.