Student-ondernemer Gust Matthys in de kijker

Elke maand stelt Broeikas een ondernemende, Aalsterse jongere in de kijker: Gust Matthys geeft de aftrap in september.

Gust, wonende te Meldert, is 23 jaar oud en stampte het bedrijf De Makers Bureau uit de grond. Met De Makers Bureau doet Gust aan grafisch vormgeving. Daarnaast is hij gespecialiseerd in fine art printing. Met gespecialiseerde machines drukt hij foto’s en kunstwerken af op een hoogkwalitatieve manier.

Gust begon ooit met ondernemen omdat hij niet goed wist wat hij wou gaan studeren. Langs de andere kant wou hij echt wel een eigen zaak beginnen zodat hij stilaan zijn eigen portfolio kon gaan uitbouwen. De combinatie ondernemen en studeren is vandaag nooit beter geweest volgens Gust. De verschillende organisaties en projecten zoals Broeikas die hem vandaag steunen hebben hem dan ook hard geholpen.

Voor de zaakmaker van De Makers Bureau is ondernemen vandaag volop zijn eigen kansen gaan, zoeken naar nieuwe opportuniteiten en die volop grijpen.

Gust zijn quote is dan ook een Aalsterse variant op de bekende uitdrukking “Carpe diem”. Geen clichéspreuken voor deze student-ondernemer maar een no-nonsens:

“Voor de noen ni zat, is een dag ni gehad”.

Geen aanzetting tot alcoholisme maar een levensmotto om te zeggen dat wat je doet, je met volle passie moet doen! 

Gust geeft je een blik op zijn dagdagelijkse bezigheden en deelt zijn kijk op het student-ondernemerschap.

 

0