Het EFRO programma lanceerde eind 2015 een oproep voor ‘Ondernemende innovatieve partnerschappen/ecosystemen in studentensteden’. Het EFRO-project Broeikas (Ondernemend Aalst) loopt van 1/10/2016 tot en met 30/09/2018 om ondernemerschap en ondernemende attitudes bij jongeren en studenten in de stad Aalst te ondersteunen. Het projectbudget bedraagt 500.000 EUR. Hiervan ontvangen we 200.000 EUR steun van EFRO, 150.000 EUR van het Hermesfonds en 50.000 EUR van de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Het team van Broeikas bestaat uit medewerkers van de drie betrokken kernpartners stad Aalst, HoGent en Odisee:

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is één van de Europese structuurfondsen. Deze fondsen willen de welvaartsverschillen tussen de regio’s en de lidstaten verkleinen en kaderen binnen het Europees regionaal beleid. Eén van de beleidsdoelstellingen is de verbetering van het regionale concurrentievermogen en de regionale werkgelegenheid. Het EFRO programma Vlaanderen ondersteunt projecten die deze doelstelling mee helpen realiseren. Binnen elk provinciebestuur en de grootsteden Gent en Antwerpen is een EFRO contactpunt gevestigd. Het beheer van het EFRO programma gebeurt door VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen).

Wil je ondersteund worden, wil je partner worden of heb je een vraag. Neem contact op via onderstaand formulier of mail naar info@broeikas.be