Aalsterse kweek

Griet maatwerk & retouches
Griet Van Dorpe

Griet maatwerk & retouches
Griet maatwerk & retouches

Kleermaakster en herstelwerken aan al je kledij.

Een plan B had Griet gewoonweg niet. Van jongs af aan ontwierp ze kleertjes voor haar barbiepoppen. Eerst uit papier en karton. Later kwam er stof, naald en draad aan te pas. Na haar middelbare studies ging ze modetechnologie studeren aan HOGENT. Sindsdien is ze niet meer te stoppen. Haar eigen zaak leek een evidentie.

Het atelier op zolder bleek al snel te klein en de droom een eigen winkel te starten bleef Griet achtervolgen. Uiteindelijk werd deze droom in 2019 werkelijkheid. De winkel is volledig van eigen makelij. Griet Maatwerk en retouches was een feit. 

In haar eenvrouwszaak onderneemt Griet alles zelf: klanten ontvangen, maten opnemen, patronen tekenen, naaien, stikken, knippen en herstellen. Deze powerlady heeft het allemaal in zich.

Als modetechnologe doet ze niets liever dan unieke kledingstukken uitwerken die op jouw lijf geschreven zijn. Daarnaast herstelt ze ook je favoriete kledij van naaldje tot draadje zodat je deze nog veel langer kan dragen. Van circulariteit gesproken!

Een portfolio van acht vaste winkels voor hun retouches geven een extra boost en zekerheid als jonge zelfstandige in de business. “Ik heb meer dan werk genoeg!” zegt Griet wanneer je haar treft in haar winkel. Een jonge, enthousiaste dame die haar passie heeft gevonden en gewoon doet. Want zelfstandig betekent ook letterlijk veel werken. Een week van 50 uren is geen uitzondering. Toch is dit het allemaal waard.