Aalsterse kweek

Crowdselling
Lukas Van Orshoven

Crowdselling
Crowdselling

Lukas lanceert zijn eigen software platform dat extra inkomsten genereert voor scholen en verenigingen.

HOT NEWS: Zuckerberg 2.0. is een rasechte Aalstenaar! Lukas Van Orshoven (25 jaar) is altijd al zeer ambitieus geweest en zit nu stevig op de rails om zijn dromen waar te maken. Na zijn studies informatica deed Lukas nog een studie Handelswetenschappen. Daarna ging hij aan de slag bij de Aalsterse start-up Spott, waar hij enorm veel kennis en ervaring opdeed

Als geëngageerd vrijwilliger en echte scout, had Lukas een oplossing gevonden voor de gekende problemen die gepaard gaan met het opzetten van geldacties voor sociale verenigingen. Het drukken en verdelen van kaarten, enveloppen die verloren gaan, de rompslomp achteraf, … Veel verloren moeite voor weinig resultaat. Door een online platform te ontwikkelen waar geen gedoe met papieren invulformulieren of kaarten en cash bij kwam kijken, loste hij dit probleem op. Eenvoudig bestellen via een persoonlijke link van je favoriete scoutslid, online betalen en klaar. Met behulp van het platform kon de scouts hun eetfestijn meteen een heuse meeropbrengst van ruim €4.000 noteren tegenover vorige jaren. Bakken efficiënter! Na een tweede succesvolle actie zag Lukas opportuniteiten voor meer.

Intussen is Crowdselling uitgegroeid tot een knap en gebruiksvriendelijk platform dat verenigingen en scholen inzetten om hun fundraisings op een efficiënte manier te laten verlopen. Gedurende de corona periode kwamen opnieuw opportuniteiten boven drijven. Verenigingen konden geen acties meer uitvoeren door de genomen maatregelen. Online gaan was de enige oplossing. Intussen werkt Crowdselling ook samen met enkele vast partners en leveranciers, zodat een vereniging op 1,2,3 een webshop kan opzetten en zijn geldactie kan aanvatten.

Zeggen dat dit allemaal startte op zijn slaapkamer in Aalst. Grote techbedrijven zoals Showpad en Teamleader zijn grote voorbeelden voor Lukas. Hij is alvast goed op weg om beetje bij beetje in hun voetsporen te treden.

🎥 Videoroyal 

 📍 HIER.