Breng jij je onderneming naar het volgende level? Met Broeikas zagen we de nood om het Postgraduaat ‘Ondernemen’ te lanceren, een samenwerking tussen HOGENT en Odisee op initiatief van Broeikas. Het unieke programma biedt expertise in verschillende aspecten van ondernemen aan jonge (student)ondernemers, inclusief intensieve individuele begeleiding.

Je bent jong en je onderneemt maar je bent nog niet op het punt om echt vol(tijds) voor de onderneming te gaan. Je kan nog extra inhoud en coaching gebruiken bij de verdere uitbouw van je onderneming. Je wil je kans op slagen verhogen door je goed te omringen, en je wil daarbij ook nog recht hebben op (behoud van) het voordelige sociaal statuut student-zelfstandige. Het postgraduaat ondernemen is in dit geval een uniek traject op maat voor jou.

In één jaar zit alle expertise rond de verschillende aspecten van ondernemen gebald. Het postgraduaat Ondernemen gaat niet voor een schoolse aanpak, maar brengt je in contact met experten uit het bedrijfsleven. Je zet doorheen het traject je eigen doelen specifiek voor je onderneming. De betrokken experten helpen je mee op weg, en jouw eigen ‘adviesraad’ volgt je traject op. Kortom, je zal de verschillende aspecten van ondernemen toepassen op en uitwerken voor je eigen start-up. Je streeft daarbij niet alleen naar ‘business resultaten’, maar ook naar persoonlijke groei als ondernemer. Met vallen en opstaan, en altijd gelinkt aan een uitgebreid netwerk, timmer je aan je eigen weg.

.

 

 

      Meer info? Klik hier.

.

Praktische informatie

 

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

  • Starters in hoofdberoep of bijberoep
  • Studenten die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben en een eigen onderneming zijn gestart of een concreet idee/ businessplan hebben om op korte termijn een onderneming te starten

 

Hoe is het academiejaar opgebouwd?

Het programma loopt van oktober 2020 tot mei 2021. Je hebt iedere week een sessie van een halve dag (tijdstip nog te bepalen). Daarnaast ga je zelfstandig aan de slag.

 

Welk getuigschrift behaal ik?

Je behaalt het getuigschrift postgraduaat.

 

Waar vinden de lessen plaats?

Je komt minstens een halve dag per week samen met je medestudenten. De samenkomsten hebben meestal plaats op de Aalsterse campussen van HoGent en Odisee, die samen dit postgraduaat vormgeven en organiseren, of bij een partner.

 

Hoeveel kost deze opleiding?

2500 euro (inclusief lesmateriaal). Het is mogelijk om als ondernemer gebruik te maken van de kmo-portefeuille. Met deze subsidie recupereer je 30% van je inschrijvingsgeld (erkenningsnummer kmo-portefeuille van HOGENT: DV 0101616). Meer info op www.vlaio.be.

 

Wanneer en waar schrijf ik me in?

Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

  • Stap 1: stuur je cv en motivatiebrief naar opleidingscoördinator Anja Cornelis – anja.cornelis@hogent.be
  • Stap 2: na bevestiging kan je je online registreren via webreg.hogent.be. Dat versnelt je latere inschrijving.