Wat als alle cafés open zijn en samenwerken?

Projectdoel

Open doen of niet tijdens carnaval? Dat is een vraag die heel wat Aalsterse café-uitbaters bezig houdt. De trend dat steeds meer cafés in Aalst carnaval links laten liggen, is onze studenten niet ontgaan. Maar de cafés horen bij de folklore van Aalst Carnaval en mogen niet ontbreken.

Resultaat

Amber, Michiel, Maxim, Sébastien en Jonas willen inzetten op een heropleving van de Aalsterse cafés tijdens carnaval. Opnieuw richting “Kaffeiken in, kaffeiken oit”. Hiervoor willen ze de cafés laten samenwerken, waardoor het een gemiste kans wordt mocht je als café-uitbater niet mee instappen in het concept. Uitbaters sluiten vaak de deuren uit angst voor de inrichting van hun café. Daarom willen deze studenten het café-gebeuren uit de vaste locaties trekken en samenbrengen op een tijdelijke plek. Op een plein worden verschillende tenten/containers geïnstalleerd en iedere cafébaas krijgt vrij spel om zijn ‘café’ in te richten voor carnaval. Het feest wordt verlegd naar dit plein en bovenop de samenwerking van cafés wordt het ook mogelijk om te overnachten in één van de containers. Feestvierders die nood hebben aan een korte dut maar nog niet naar huis willen, kunnen enkele uren hun roes uitslapen in de mini-hotels. Wat een service!

 

“Zeer leuk keuzevak! Zeer leuk dat studenten van verschillende richtingen de kans krijgen om hun talenten samen te leggen en iets uit te bouwen. Blijven doen!”

Projectteam

Team materialisatie

Team zjatlap

Team herbruikbare bekers

Team afval

Team plasmobiel

No Comments

Post A Comment