Wat als elke oudere Aalstenaar gezelschap heeft?

De vergrijzing is een grote uitdaging. Ook in Aalst. Hoe eenzame ouderen betrekken in de samenleving? Hoe meer sociaal contact organiseren met andere bevolkingsgroepen? Er wordt veel gedacht aan woonzorgcentra een andere invulling geven maar misschien bestaan er wel andere oplossingen om ouderen een waardige rol in onze stad te geven.

Projectdoel

Magali, Shawny en Natasja gingen heel enthousiast aan de slag met deze uitdaging. Ze interviewden hiervoor experten en uiteraard de ouderen zelf. Zo waren ze zelfs paraat op een heuse breinamiddag. Hun bevindingen waren niet altijd rozegeur en maneschijn. Zo geloofden sommige ouderen dat men zat te wachten op hun erfenis. Het doel van dit project was dan ook om te kijken welke oplossingen er mogelijk zijn om de eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.

Resultaat

Het team bleef niet bij de pakken zitten en kwam op de proppen met Sociaalst. Een netwerk om ouderen te connecteren en hen terug te tonen dat ze een belangrijke schakel kunnen spelen in de samenleving. Bekijk in volgend filmpje de conclusies van het team.

 

Heb je zelf nog ideeën voor deze challenge? Aarzel niet te reageren in de reacties of contacteer het Broeikasteam.

 

Projectteam

Team ouderen

Team Jong talent

Team station

Team groen

Team zwerfvuil

No Comments

Post A Comment