Keer terug

Tina Daem van Anna Pops wint de Ondernemersaward 2018

Hogescholen maken Aalst tot broeikas van creativiteit en ondernemerschap

De HoGent en Odisee hebben hun jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Tina Daem van Anna Pops. Zij kon de Aalsterse studenten het meest inspireren en krijgt een jaar lang het label ‘bedreven en goedgekeurd’. Jonas De Cooman en Michel De Wachter gaven onder goedkeurend oog van burgemeester Christoph d’Haese de award aan hun opvolger Tina Daem. Niemand minder dan Steven Van Herreweghe animeerde het jaarlijkse feest van ondernemen in Aalst.

Broeikas, koepelorganisatie van HoGent, Odisee en stad Aalst organiseert deze Ondernemersaward reeds voor de zevende keer. Broeikas maakt van de stad een broedplaats voor creativiteit, ondernemingszin en ondernemerschap. De Gendarmerie is dan ook de uitgelezen locatie om dit feest van het ondernemen te organiseren. Na de officiële plechtigheid in de loods werd de binnentuin voor deze gelegenheid omgetoverd tot een ware broeikas waar nieuwe plannen gesmeed werden.

Sinds de start zeven jaar geleden werkten al ruim vijfduizend studenten Bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee mee aan het Broeikasproject. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen. Maar liefst negentien geëngageerde ondernemers waren bereid hun kennis en ervaring ten dienste te stellen van de jonge generatie. Naast Tina Daem behoorden Koen Valckenier van Valckenier Groep en Kurt Tuypens van Wave Agency tot hun favoriete top drie van innovatieve en geëngageerde Aalsterse ondernemers.

Ik ben heel blij dat de studenten mij genomineerd hebben en hoop dat ik hen kan inspireren om zelf ook ondernemende stappen te zetten, en dat uiteraard in Aalst”, zegt een trotse Tina Daem. “De award krijgt dan ook een bevoorrecht plaatsje in mijn winkel”

Naast de Ondernemersaward reikte Broeikas de award van Prille Klimmer uit aan Gust Matthys, zaakmaker van het Makersbureau. Een jonge twintiger uit Meldert die het aandurft om in deze digitale tijden een kwaliteitsvolle zaak uit te bouwen rond drukwerk met grafische ondersteuning. Met zijn Co-makers Ateljee zet hij bekend en minder bekend talent in de kijker en biedt creatievelingen een verkoopsplatform aan met hoogwaardig advies rond materiaal en printkwaliteiten. Kortom, Gust is de ideale prille klimmer die hard bouwt aan zijn ondernemerscarriëre en een rolmodel is voor Aalsterse jongeren.

Naast awards voor ondernemers zet Broeikas graag een lokale Gangmaker in de schijnwerpers. Joachim Rummens, één van de bezielers van overmorgen en drijvende kracht achter de vzw Aalst Troef – die de Lokaalmarkt in de Gendarmerie organiseert -mocht de award uit handen ontvangen van Tom Calloens van de Fietserij, de gangmaker van 2017.