Keer terug

Pitchevent Broeikas

De voorbereidingen voor de Ondernemersaward 2017 zijn volop in gang. Op donderdag 9 maart werd een eerste selectieronde gehouden om te bepalen welke ondernemer dit jaar de Ondernemersaward krijgt. Tijdens een pitchevent in zaal Cinema kozen de 2de jaars studenten van de HoGent en Odisee mee welke ondernemers naar de volgende ronde mogen.

In het kader van het project Broeikas* wordt ook dit jaar weer een Ondernemersaward in Aalst uitgereikt. Dit aan een ondernemer die gekozen wordt voor zijn uitzonderlijke ondernemingspassie. Zo’n 150 1ste jaarsstudenten van de Aalsterse hogescholen kiezen per team een ondernemer uit die volgens hen beantwoordt aan dit beeld. Hun ondernemer dienden ze vervolgens in 3 minuten kort maar krachtig voor te stellen in een pitch aan hun collega’s van het 2e jaar.

“Een pitch is een korte presentatie waarin op een bondige manier de belangrijkste troeven van een product worden voorgesteld om zo het publiek te overtuigen van het succes van dit product. In dit geval is het product dus de ondernemer. Anja Cornelis vult aan. Alle studenten kregen ter voorbereiding een professionele workshop pitchen. Later kunnen ze deze vaardigheden ook gebruiken als ze gaan solliciteren of indien ze zelf een onderneming opstarten.”

aldus Ruth De Vreese van team Broeikas.

Jean Celestin Phuati-Nzita Umba (23), 1e jaarsstudent KMO-management, heeft er net zijn pitch opzitten: “Je verhaal vertellen in 3 minuten is zeer kort, maar dat maakt het wel uitdagend. Later zal ik deze kennis hopelijk nog kunnen gebruiken.”

Binnen het project zullen er naast de pitch workshop ook nog andere workshops aangeboden worden. Joris De Lee “Met Broeikas gaan we jongeren die ondernemende vaardigheden willen ontwikkelen ondersteunen. We willen al het jong ondernemend talent terug naar Aalst halen voor ze uitzwerven over het hele land.” De HoGent, Odisee hogeschool en de stad Aalst slaan de handen in elkaar om een ‘broeikas’ te creëren waar jongeren hun ondernemende ideeën kunnen laten broeien.

Na de stress van het pitchen konden de studenten ook nog wat stoom aflaten tijdens een feestje in zaal Cinema. “De ideale manier om het feest van de ondernemer in Aalst van start te laten gaan.” besluit Thomas Verdoodt.

*Broeikas is een koepelorganisatie voor studenten en jongeren die ondernemen. De Ondernemersaward, meet-ups tussen jonge (student-)ondernemers, workshops en coaching van ondernemende jongeren zijn enkele van haar initiatieven.