Keer terug

Ondernemersaward 2019 reikte zijn awards uit!

Broeikas heeft zijn jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Carte Blanche. Julie Backaert & Tom Van den Driessche konden de Aalsterse studenten het meest inspireren en krijgen een jaar lang het label ‘Ondernemer van het jaar’. Niemand minder dan Steven Van Herreweghe en Sara Van Boxstael modereerden het jaarlijkse feest van ondernemen in Aalst binnen de thematiek ‘Magie van ondernemen’.

Broeikas, samenwerking tussen HoGent, Odisee en Stad Aalst organiseerde voor de achtste keer op rij de Ondernemersaward. De uitverkoren plek om het feest van ondernemen deze keer te organiseren was CC De Werf. De schouwburg werd voor deze gelegenheid omgetoverd tot een magische plek waar nieuwe plannen gesmeed kunnen worden.

Broeikas is ervan overtuigd dat de Stad Aalst een broedplaats is voor creativiteit, ondernemingszin en ondernemerschap. Sinds de start acht jaar geleden werkten al ruim vijfduizend studenten Bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee en meer dan 200 ondernemers mee aan het Broeikasproject. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen.

Maar liefst zestien geëngageerde ondernemers dingen dit jaar mee naar de award en delen met plezier hun kennis en ervaring  met de jonge generatie. Naast Julie Backaert en Tom Van den Driessche van Carte Blanche behoorden Alex Polfliet van Zero Emission Solutions en Frédéric De Kriek van Buro Project tot de top drie van innovatieve en geëngageerde Aalsterse ondernemers.

Het aanwezige publiek koos uit de top 3 Carte Blanche als winnaar van dé ondernemersaward 2019. Het bedrijf van Julie Backaert en Tom Van den Driessche bestaat vandaag drie jaar en is gespecialiseerd in de aankleding van jouw huwelijk, tuinfeest, babyborrel of andere feesten. Als sfeerarchitecten willen ze een rode draad creëren die voelbaar is doorheen het volledige concept. Van de uitnodiging tot materiaalkeuze tot het gastencadeau. Flexibiliteit, oog voor details en een gezonde dosis humor zijn cruciaal voor Carte Blanche.

“We zijn enorm trots op de erkenning en hadden dit niet verwacht.” zegt een trotste Julie Backaert. “We willen dan ook vooral onze studenten bedanken dat ze ons hebben genomineerd, want zonder hen hadden we hier niet gestaan.”

Naast de Ondernemersaward reikte Broeikas de award van Prille Klimmer uit aan jong-jager Michiel Sonck, het geslepen brein achter Sonck Knives. Deze jonge twintiger uit Aalst oefent een ambacht uit waarbij hij uniek gepersonaliseerde en duurzame messen maakt. Hij slijpt alles wat bot dreigt te worden. Michiel is de ideale prille klimmer en rolmodel in jong ondernemerschap bij wie passie zijn grootste motivator is.

Naast awards die Aalsters ondernemerschap belonen, richt Broeikas graag de schijnwerper op een lokale Gangmaker. Arnoud Van der Straeten, diensthoofd stedelijke bibliotheek Aalst Utopia mocht de award voor ondernemingszin uit handen van Katrien Beulens, Schepen van Economie, ontvangen.

Voor foto’s, klik hier!