Keer terug

Aalsterse Kweek #9 – Leen Seminck

AALSTERSE KWEEK #9 || Leen Seminck

Leen Seminck (26) was altijd al bezig met gezonde voeding en sport. Toch ging ze oorspronkelijk niet meteen voor de studies voedings- en dieetkunde. Na een dikke maand bleek toch al snel dat ze wou overschakelen. Iets met de aard van het beestje.

 

Na haar studies begeleidde Leen verschillende patiënten naar een gezondere levensstijl. Origineel in combinatie met een andere fulltime job. Het mooiste moment was dan ook toen ze haar agenda niet meer kon bolwerken en deze job moest opzeggen om haar praktijk verder te kunnen uitbouwen. Leen spreekt bewust over begeleiding en coaching naar een gezondere levensstijl. Ze noemt zichzelf graag de ‘anti-dieet-diëtiste’, gezien ze een grondige hekel heeft aan het woord diëten. Leen bepaalt graag met haar cliënt een doel, dat niet per se een cijfer op de weegschaal impliceert. Vol energie wakker worden, jezelf fit voelen, weer passen in dat leuke zomerkleedje,… zijn even goed indicatoren en mijlpalen om naartoe te werken.

 

Haar begeleiding gaat ook verder dan 1-op-1. Je kan verschillende workshops volgen. Bijvoorbeeld ‘Word je eigen diëtist’, een supermarktworkshop waarin je voedingstabellen op producten in de winkel leert analyseren en de juiste keuzes maken, of zelfs een volledige kookworkshop waar je samen lekkere gerechten leert bereiden. Met achteraf een heerlijk diner als resultaat.

 

Leen raadt jonge ondernemers aan om alles door een roze bril te bekijken. Als je gelooft in iets en denkt dat het zal goed komen, zelfs als je er nog niet 100% zeker van bent, dan kan dit alleen maar goed uitdraaien.

 

Beeld & montage: Videoroyal