Keer terug

Jonas De Cooman en Michel De Wachter winnen Ondernemersaward 2017

De HoGent en Odisee hebben hun jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Jonas De Cooman en Michel De Wachter van Appiness. Zij konden de Aalsterse studenten het meest inspireren en krijgen van hen het label “bedreven en goedgekeurd”. Jonas en Michel ontvingen de award uit handen van de winnaar van vorig jaar, Frans Krauch van Viano. Voor het eerst vond de uitreiking plaats in De Gendarmerie, op de site van de oude rijkswachtkazerne in de Denderstraat. Daarmee zetten de stad Aalst, het OCMW en de hogescholen de toon voor de toekomst. De Gendarmerie zal uitgroeien tot een ontmoetings- en werkplek voor Aalsters talent met creatieve ideeën.

Broeikas, koepelorganisatie van HoGent, Odisee en stad Aalst organiseert deze Ondernemersaward. Broeikas wil van de stad een broedplaats maken voor ondernemingszin en ondernemerschap. In het nieuwe keuzevak “Design Thinking Lab / Aalst Challenge Project” bij de HoGent en Odisee zullen multidisciplinaire jongerenteams slimme oplossingen bedenken voor uitdagingen die aangedragen worden door burgers, ondernemers en organisaties uit Aalst. Zo dragen ze bij aan een bruisende, leefbare en duurzame stad.

Sinds de start zes jaar geleden werkten al ruim vierduizend studenten bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee mee aan de Ondernemersward. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen. Naast Jonas en Michel van Appiness behoorden Jo De Bruyne van Philimonius en Carolien Van Schandevijl van Stokerij De Moor tot hun top-drie van innovatieve en geëngageerde ondernemers.

Ook twee student-ondernemers werden in de schijnwerpers gezet. Voor Odisee was dat Laurens van Paepeghem, alias DJ Veepee, voor de HoGent Audry Vanderstraeten van Digital Leader. Een bijzondere award voor ondernemingszin werd uitgereikt aan Tom Calloens van De Fietserij, een sociale onderneming waar je fietsen kan laten herstellen, huren, kopen of zelfs op maat laten bouwen. De Fietserij maakt deel uit van Cimorné, een nieuwe hotspot in het hart van Aalst voor creatieve en vakkundige jonge ondernemers en hun klanten.

De uitreiking van de Ondernemersaward is een onmisbare afspraak geworden voor ondernemend talent in Aalst. Tegelijk zorgen het Broeikas-project en de speciale aandacht voor ondernemende medewerkers of intrapreneurs voor veelbelovende nieuwe accenten. Het zit daar allemaal wel snor in Aalst…

Presentatie Ondernemersaward: https://www.slideshare.net/Broeikas/ondernemersaward-2017