Keer terug

Ideeënwedstrijd ID-City landt in Aalst met prijzenpot tot €5.000!

IDCity, een initiatief van het Prins Filipfonds, zoekt creatieve denkers, dromers en doeners die projecten willen opzetten in hun stad. Jongeren die wonen, studeren of werken in Aalst kunnen vanaf nu hun ideeën indienen via www.idcity.be

Steden beschikken over een enorm reservoir van talent. Met het project ‘IDCity: Your City, Your Ideas’ wil het Prins Filipfonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, jongeren de kans geven om hun ideeën in de praktijk te brengen.

De ideeënwedstrijd loopt nu in Aalst, in samenwerking met Broeikas – de koepelorganisatie voor jongeren die in regio Aalst ondernemen – en de stad Aalst, en is op zoek naar creatieve jongeren tussen 16 en 25 jaar: dromers, denkers en doeners die projecten in hun stad willen opzetten. Cultuur, mobiliteit, werk, leren, sport, media, milieu, politiek… Het maakt niet uit in welk domein, als het project maar linken legt en bruggen bouwt. Jongeren kunnen hun idee posten via de website.

Op zaterdag 28 april 2018 vindt een IDCity Day plaats in hartje Aalst waar de jongeren hun voorstel kunnen aftoetsen en verfijnen om het uiteindelijk voor te stellen aan de deelnemers. Origineel is dat in elke stad de kandidaten zelf kiezen welke projectvoorstellen steun ontvangen. Die projecten kunnen rekenen op begeleiding op maat door het Prins Filipfonds en een financiële ondersteuning van maximum 5000 euro.

In 2016 en 2017 kregen jonge sociale ondernemers uit Mechelen, Kortrijk, Schaarbeek, Charleroi en Verviers financiële steun en begeleiding om hun idee uit te werken.

Enkele voorbeelden van projecten:
– in Mechelen boren Nora en Naoual met hun project Renescitia veelbelovend talent aan door jongeren te helpen hun droom te verwezenlijken
– in Charleroi biedt de Wash Mobile van Faysal en de vzw Formidable een mobiele wasserijdienst aan voor daklozen en kansarmen
– in Schaarbeek geeft het project Know your flow van Francisco nieuwkomers initiatielessen in de loopdiscipline parkour. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en voelen ze zich thuis in hun omgeving.
– In Kortrijk organiseert Tristan in samenwerking met medialab Quindo workshops voor beginnende vloggers in zijn Video Creator Lab.
– In Verviers installeert Amine samen met vzw JOC een ‘solidaire koelkast’ voor de minderbedeelden.

Informatie, inspiratie en inschrijven via https://www.idcity.be/nl/stad/aalst