Keer terug

Aalsterse Kweek #10 – Gianni Chiffi

AALSTERSE KWEEK #10 || Gianni Chiffi – Movimento

MOVIMENTO is het Italiaanse woord voor bewegen. Op die manier wou oprichter Gianni (23 jaar) een eervolle verwijzing maken naar zijn Italiaanse roots.

 

Gianni komt uit een ondernemende familie en heeft van zijn omgeving steeds de wind in de zeilen meegekregen. Sinds de sportmicrobe hem gebeten heeft druipt de passie ervan af. De studies LO leken een evidentie en zo kwam Gianni in aanraking met het geven van lessen in sport aan jongeren. Dit begon hij ook te doen naast zijn reguliere studies. En ook volwassenen begeleiden kwam steeds vaker aan bod. MOVIMENTO oprichten was dan ook een evidente keuze.

 

MOVIMENTO wil een cluster vormen waarin alles rond gezondheid en beweging voor jong en oud wordt herenigd. Gianni geeft specifieke voetbaltrainingen voor jeugdspelers die zich extra willen toeleggen op hun sport. Doorheen het jaar, maar ook sportkampen voor jeugd tijdens de vakanties richt hij in. Ook individuele personen met een gezondheidsdoel kunnen bij Gianni terecht voor een traject op maat. Op maat mag je zeer letterlijk nemen. Gianni stopt veel tijd in het voorbereiden van een aangepast schema en begeleidt dit zowel fysiek als online. Via uitdagende video’s en oefeningen, sport-challenges, fysiek samen sporten m.b.v. vernieuwende attributen motiveert hij je om je doel te bereiken.

 

De grote droom van Gianni is om met MOVIMENTO een bewegingsschool te starten waarin ook de allerkleinsten (peuters vanaf 2 jaar) een plaats krijgen om met eenvoudige oefeningen hun motoriek vooruit te helpen. Dat zou de cirkel volledig rond maken.

 

“Ondernemen is soms ook geluk hebben en op de juiste mensen botsen.” Zo kwam Gianni niet enkel bij Broeikas terecht. Via een sportblessure zocht hij een goede kinesist die hem zou helpen bij zijn herstel, hij kwam op de website van het REHAB center terecht en zag tegelijk hun vacature waarin ze op zoek waren naar een personal trainer om zich in hun locatie te vestigen. Twee vliegen in één klap dus. Gianni herstelde van zijn blessure en kon tegelijk zijn intrek nemen in deze vestiging.

 

Zijn tip voor jonge ondernemers is tweeledig. “Laat je omringen door positieve mensen. Zij zullen jou en je idee alleen maar sterker maken.” Gianni zijn ouders, vriendin, en bij uitbreiding hele familie staan volledig achter zijn idee. Later zou Gianni graag zijn broer(s) die eveneens zeer sterk gepassioneerd zijn door sport mee in de zaak laten stappen. Anderzijds raadt hij starters aan om alle ideeën die in je hoofd rondspoken te noteren. “Schrijf alles op, dit zorgt niet alleen voor rust in je hoofd. Maar zo krijg je een overzicht van het hele web aan plannen en ideeën en kan je stap voor stap hier naartoe werken.”

 

Beeld & montage: Videoroyal