Keer terug

270 jongeren in Netwerk voor het BroeikasAteljee

Broeikas organiseerde op vrijdag 23 maart voor de tweede maal een BroeikasAteljee in Netwerk. Aalsterse jongeren tussen 18 en 24 jaar konden via verschillende workshops hun ondernemerszin bijschaven. Maar liefst 11 experts reikten de 270 aanwezige jongeren verschillende ondernemerstools aan om hun dromen te kickstarten.

Het project Broeikas ondersteunt en stimuleert jongeren in ondernemerschap. Tijdens het academiejaar organiseert Broeikas maandelijks verschillende workshops. Eén keer in het jaar pakken ze het echter groter aan met een event waarop een tiental workshops aangeboden worden.

Broeikas: “De onderwerpen zijn steeds zeer gevarieerd. Er zijn workshops rond digitale marketingtools en het statuut student-ondernemer maar we bieden ook thema’s als netwerken en personal branding’aan. We willen immers niet alleen de harde ondernemerskills tonen maar ook ondernemingszin bij jongeren stimuleren.”

Zo’n 270 studenten en Aalsterse jongeren waren aanwezig op het event. Ondernemerschap blijft dus ook bij jongeren steeds hipper worden. Tijdens het event konden jongeren hun business idee ook voorstellen aan de Aalsterse versie van Leeuwenkuil. Een groep van kritische experten gaf hen feedback en handige tips en tricks. Voor jongeren die met een specifieke vraag zaten rond ondernemerschap werden er speeddates georganiseerd met advocatenkantoor Cottyn, Belfius, Randstad, Securex, SBB Accountants en Bryo.

In de voormiddag vond ook een belangrijke stap in het verkiezingstraject van de Ondernemersaward plaats. 1ste jaarsstudenten van de HoGent en Odisee Hogeschool moesten hun genomineerde ondernemer voorstellen in een korte pitch. En dit voor een kritisch publiek van medestudenten. Eerder in het jaar hadden de studenten reeds een workshop pitching gekregen. De zenuwen waren gespannen en de handen klam maar het resultaat bleek 19 prachtige pitches, en allen perfect binnen de timing van 3 minuten.

Tijdens de Ondernemersaward op 24 april zal de “meest gebeten en gedreven” ondernemer van 2018 bekend gemaakt worden in De Gendarmerie.