Nu is het aan jou! Hoe ziet de stad van de toekomst er uit mochten er geen regels of beperkingen zijn? In het keuzevak Design Thinking Lab//Aalst Challenge Project kan je je laten gaan rond challenges van bewoners, ondernemers en organisaties. Er ontstaan tijdelijke stofwisselingen tussen de studenten, verschillende getalenteerde creatievelingen en onze experten. We zorgen met de design thinking methode voor leermomenten die je anders leren denken en unieke troeven garanderen op de arbeidsmarkt. Als resultaat van dit keuzevak komen er eigenzinnige voorstellen uit de bus. En, goed nieuws, zelfs als je geen student bent aan HOGENT of Odisee, of al bent afgestudeerd, kan je dit keuzevak volgen.

 

Heb je interesse of wil je inschrijven in dit denk- en doelab? Mail naar anja.cornelis@hogent.be.

 

Interesse? Klik hier!

Praktische informatie

 

Design Thinking Lab // Aalst Challenge Project
Keuzevak – 3 studiepunten

 

Je leert de design thinking methodiek en doorloopt de verschillende stappen van het design thinking proces. De design thinking methode is uiterst geschikt is voor het oplossen van complexe problemen, dit kan gaan van maatschappelijke problemen tot uitdagingen in je later of huidig vakgebied.

 

Het keuzevak opent met een startsessie. We dompelen je onder in de wereld van design denken, circulaire businessmodellen en je leert alles over de trends van de toekomst. Daarna volgen 8 avondsessies, zowel in Aalst als Gent. Elk opgebouwd volgens een stap in het design thinking proces dat we doorlopen. In de laatste sessie pitch je het eindresultaat voor een jury. Er is dus geen examen tijdens de examenperiode. Aanwezigheid tijdens de sessies is verplicht.

 

DATA (onder voorbehoud)
– Startsessie: zaterdag 3/10 (halve dag)
– Avondsessies (fysiek of digitaal): dinsdagavond van 18u30-20u30 op 6/10, 13/10, 20/10, 10/11, 17/11, 24/11, 01/12, 8/12

 

Iedere jongere kan dit keuzevak volgen: zowel studenten als afgestudeerden.
Dit unieke keuzevak staat garant voor 3 studiepunten in jouw curriculum of ontvangst van een creditbewijs.
1. Ben je student aan HOGENT?
Dan vind je ‘Design Thinking Lab’ in je keuzevakkenpakket of kan je het keuzevak volgen via ‘ander opleidingsonderdeel na goedkeuring’.
2. Ben je student aan Odisee?
Dan vind je ‘Aalst Challenge Project’ in je keuzevakkenpakket of kan je het volgen via ‘ander opleidingsonderdeel na goedkeuring’.
Voor meer info: klik hier.
3. Studeer je aan UGent of KU Leuven?
Dan kan je het vak volgen via ‘ander opleidingsonderdeel na goedkeuring’ of neem je contact met je studietrajectbegeleider.
4. Afgestudeerd en interesse?
Dan kan je het vak volgen via navorming. Inschrijven kan via https://webreg.hogent.be/.

 

Heb je interesse of wil je inschrijven in dit denk- en doelab?
Contacteer Anja Cornelis anja.cornelis@hogent.be of mail naar info@broeikas.be.