Keer terug

Jong talent in de kijker: multi-onderneemster Amélie Opsomer

Amélie (22) heeft intussen maar liefst twee zaken op haar naam staan. Ze is de trotse eigenaar van het handtassenlabel Frontrow en verzorgt de volledige organisatie van jouw evenementen met A Point Events. Amélie zette de stap richting ondernemerschap al op zeer jonge leeftijd. Tijdens haar studies had ze veel tijd over en zocht daarom een tof project om haar schouders onder te zetten. Het is uiteindelijk zelfs uitgegroeid tot maar liefst twee succesvolle projecten. Amélie kan het ondernemerschap aan iedereen alleen maar aanraden. Op deze manier kan ze zich als persoon sterk onderscheiden van haar medestudenten en kan ze bakken ervaring opdoen ondanks haar jonge leeftijd. Op vandaag combineert ze haar 2 zaken ook nog eens met een functie bij een van de snelst groeiende techstart-ups Teamleader.

Het runnen van beide bedrijven is een grote maar uitdagende opdracht. Het vergt veel planningsvermogen om alles te combineren. Er kruipt zeer veel voorbereidingswerk in de zaak maar nadien krijg je een mooi eindresultaat te zien waar je heel erg fier op kan zijn. Dit is volgens Amélie dan ook hét leukste aspect aan haar zaak.

De quote die Amélie koos ligt haar nauw aan het hart. Vrouwelijk ondernemerschap komt nog te weinig naar voren in onze huidige maatschappij en ze wil er alles aan doen om haar steentje hiertoe bij te dragen. Haar grootste ondernemersvoorbeeld is niet voor niets Conny Vandendriessche, een top vrouwelijk onderneemster die tegenwoordig ook gekend is als jurylid in het tv-programma Leeuwenkuil. Vandaar:

Alle meisjes aan de macht!