Keer terug

Jong Aalsters talent in de kijker: Marie Van den Broeck

Elke maand stelt Broeikas een ondernemende, Aalsterse jongere in de kijker. In januari maak je kennis met een echte award winner.

Marie (24) heeft zowat alle belangrijke ondernemerswedstrijden gewonnen die een starter kan winnen. Met een product dat op het eerste zicht heel simpel lijkt , lost ze toch een cruciaal probleem op voor haar klanten. Marie’s bedrijf My Add On pimpt krukken en rolstoelen. Niet alleen om ze mooier te maken maar vooral om ze beter en handiger te maken in gebruik.

Voor Marie was een onderneming starten een logische keuze. Ze had een probleem gedetecteerd, toetste haar oplossing af bij gebruikers en richtte haar bedrijfje op. Hoewel haar oplossing heel eenvoudig lijkt, dacht Marie lang na over het product en besteedde ze vele uren aan research voor de uitwerking. Met haar innovatieve idee nam ze deel aan heel wat wedstrijden voor jonge starters. Voor haar waren deze ondernemerswedstrijden steeds een bron van waardevolle feedback om haar product te blijven optimaliseren. Op de koop toe won ze er ook nog vaak heel mooie prijzen mee.

Alles begon tijdens een groepswerk binnen het vak productontwikkeling tijdens haar studies Industrial Engineer Design. Haar achtergrond als designer zie je zeker terugkomen in haar passie voor My Add On. Bij Marie is ‘het grote geld verdienen’ niet de hoofdzaak. Het leukste aan haar zaak vindt ze het feit dat ze met haar product mensen kan helpen om hun leven aangenamer te maken. Om iets nieuws te creëren dat nut heeft voor haar gebruikers.

Marie ziet er veel voordelen in om als student te starten met ondernemen. Er zijn veel organisaties die je begeleiden en waar je de kans krijgt om een netwerk uit te bouwen met andere student-ondernemers of reeds gevestigde waarden.
Voor haar quote ging ze te rade bij de Amerikaan Henri Ford

“Whether you think you can or you think you can’t, you’re right!”

Marie gelooft er heilig in dat alles kan slagen als je er maar echt in gelooft en alles voor geeft.
<< Break a leg ! >>