Keer terug

Jong Aalsters talent in de kijker: Eline en Julie Cooman

Elke maand stelt Broeikas een ondernemende, Aalsterse jongere in de kijker: in december krijg je er 2 voor de prijs van 1.

Eline is 22 jaar en heeft samen met haar zus Julie, 19 jaar, het kledingmerk OH CO CO opgericht. Op hun website www.ohcoco.be omschrijven ze OH CO CO als ‘handmade Belgian sweater label’.

Eigenlijk zagen ze zichzelf nog niet als onderneemsters vertellen de twee zussen lachend. Ze wilden graag kleren ontwerpen en dat bleek aan te slaan. Meer en meer begonnen ze ook echte onderneemsters te worden.

Veel heeft ook te maken met het feit dat Eline en Julie beiden nog studeren. Hierdoor moesten ze zich in de week vooral focussen op hun schoolwerk en waren de weekends voorzien voor het ondernemen. Maar dat zorgde er ook voor dat de weekends voor hen heel druk waren. Dat ze OH CO CO samen konden uitbouwen zorgde wel voor de nodige ‘sister bounding’. Ondernemen gaat dus zeker niet alleen om centen verdienen voor deze twee dames.

Toen de zussen met andere student-ondernemers in contact kwamen via Broeikas begonnen ze te beseffen dat ze niet alleen ontwerpsters waren maar dat ze zichzelf ook als echte onderneemsters mochten gaan bestempelen. “We leren echt wel veel van te praten met andere student-ondernemers”, zegt Julie. “Zo hopen we in de toekomst nog te kunnen groeien.”

Het leukste aan hun OH CO CO is het feit dat ze samen voortdurend nieuwe dingen kunnen creëren. Als zussen hebben ze met hun zaak een doel waar ze samen aan kunnen werken en dat is voor hen toch ook heel belangrijk.  Aangezien ze elk in een andere stad studeren zien ze elkaar immers minder.

“Make it happen!” is de quote die Eline en Julie altijd in het hoofd houden. Voor hen is het simpel: ze zijn nu jong dus waarom zouden ze wachten met te doen wat ze graag doen tot later?!

En dat kunnen wij alleen maar beamen! In Aalst kan je hun ontwerpen trouwens vinden bij SEKK in de Molenstraat.