” 65 jaar ervaring in meststoffen. “

Winnaar 2016: Frans Krauch

Viano (onderdeel van de onderneming Rendapart) is het oudste merk van organische meststoffen op de Belgische markt. Frans Krauch nam de onderneming over van zijn vader in 1985. Ervaring zat dus, en ondertussen ook sterk actief op internationale markten.

“We proberen dicht bij de klanten te staan, en hebben een snel beslissingsproces.” Dat komt van pas bij de ontwikkeling en lancering van de vele biologische productinnovaties, altijd met oog voor het milieu.

De genomineerden 2016

Isabelle

AB-Consult / VGD

Olivier

Wijnhandel Le Compte

Ann

Atelier 42

Marina & Yvan

Longchamp

Herman

Alta Verba

Kathy & Gunther

De Fruitkorf

Marc

Het Chocoladehuis

Frans

Viano

Erwin

Next Generation Led

Tony

Streekpralines Mergan

Jan Maarten & Roel

Cockney’s Gin

Bram

CHILI Publish

Oliver & Michael

Save The Queen Gin

Bert

Ontwerpia

Philippe & Siegert

Multiminds

Stefanie & François

Garage Thoen

Kurt & Karolien

Neverland Themepark

Francine

Corcon Bvba

Steven & Jens

SBS Skill Builders

Willem

Van Cauter & Co

Michel

Fox Invest

Yves & Jeroen

Green Bananas

1

Isabelle Tant

AB-Consult / VGD

“Als ondernemer het verschil maken”

AB-Consult/VGD is een onafhankelijk accountantskantoor op maat van iedere zelfstandige ondernemer en KMO.
Samenwerking en specialisatie loont. Zo gaat Isabelle in juli 2014 een samenwerking aan met het grotere VGD Accountants en belastingconsulenten. AB-Consult zorgt hierbij voor de innovatieve insteek.

Isabelle ziet ook de meerwaarde van een nauwe samenwerking met de hogescholen. Zij deelt graag kennis met studenten en lectoren. Stagiaires krijgen bij haar een gedegen coaching.
Haar medewerkers werken met dezelfde dynamiek en enthousiasme en dragen kwaliteit hoog in hun vaandel.

www.ab-consult.be

0

Olivier Le Compte

Wijnhandel Le Compte

 

“Service en klantentevredenheid”

Wijnhandel Le Compte importeert sinds 1982 wijnen en champagnes. Olivier nam de wijnhandel over van zijn vader. Naast de winkel richtte Olivier samen met een vennoot de wijnbar Piazza op. Het contact met de klant en de directe feedback op de wijnen is een meerwaarde vertelt Olivier. De klanten zijn enthousiast en de wijnbar is in volle expansie.
Service en klantentevredenheid staan echt wel centraal bij Le Compte. Aan wie in het familiebedrijf wil stappen geeft Olivier het advies eerst te gaan werken bij een andere werkgever en zo wisselende ervaring op te doen. Zelf heb ik dat niet gedaan en daar heb ik achteraf wel wat spijt van.

www. wijnenlecompte.be

0

Ann Hoorens

Atelier 42

 

“Klantentevredenheid is de beste marketinginvestering”

Ann Hoorens is een gepassioneerd zelfstandige. Ze is altijd al actief geweest in de juwelensector. Acht jaar geleden begon ze samen met haar man een nieuwe juwelenzaak “ATELIER 42”. Voor Ann staat de band met de klant centraal. Ze creëert een meerwaarde door haar collecties aan te passen aan de hedendaagse mode en door extra service te verlenen. Haar werk is haar passie. Elke ochtend staat ze op met veel enthousiasme om er aan te beginnen.

“Het leukste aan zelfstandig zijn is dat je alles zelf kan beslissen en je volledig kunt uitleven in het doel waarvoor je gaat.”

www.atelier42.be

0

Marina Smet & Yvan Verhavert

Longchamp

 

“Ondernemen is passie!”

In 1946 startte Longchamp met de creatie van exclusieve dameshoeden. De winkel is geëvolueerd naar een luxeboetiek met merkkleding voor stijlvolle en modebewuste dames. Marina & Yvan namen in 2000 de zaak met veel overtuiging over. Ook dochter Charlotte, oud-studente Marketing van HoGent versterkt sinds 2012 het team.

 

Bij Longchamp staat de klant centraal. Kleding moet niet alleen passen bij de persoon, de klant moet er zich ook goed in voelen. Bijzonder trots is Marina op de persoonlijke band met de klanten en het eigen atelier voor retouches. In 2016 viert Longchamp haar 70ste verjaardag! Een mooi verhaal dat met de komst van dochter Charlotte wordt verder gezet.

www.longchamp-aalst.be

1

Herman Boel

Alta Verba

 

“When words and meaning matter”

Alta Verba, ofwel Herman Boel, is een freelance vertaler met meer dan 20 jaar ervaring. Hij vertaalt uit het Engels, Frans, Spaans en Duits naar het Nederlands. Sinds kort bundelt Herman de krachten met een Franstalig vertaalster, Laura Fontaine de Ghélin. Hun gezamenlijke project draagt de naam H&L.

 

Herman gaat prat op professionaliteit, flexibiliteit en consistentie. Vertalen is niet iets dat je zomaar aan een machine of niet-professionele vertaler kan toevertrouwen. Naast freelance vertaler is Herman ook auteur van enkele bestsellers bij uitgeverij Lannoo.

 

www.herman-laura.be

0

Kathy De Smet & Gunther Van Den Berghe

De Fruitkorf

 

“Fruitwinkel maar dan anno 2016. Creatief zijn.”

In hartje Aalst richtten Kathy en haar man Gunther recent hun gezellige fruitwinkel ‘De Fruitkorf’ op. Een ruim, vers en innovatief aanbod, met een dosis vriendelijkheid er bovenop, maakt het verschil. En dit in een modern interieur!

 

Creativiteit en feeling zijn belangrijk. We vullen het aanbod continu aan met nieuwe, trendy producten, in lijn met veranderende eetgewoonten in de markt. De feeling is mede gebaseerd op de tonnen ervaring van deze ondernemers, die met de Fruitkorf aan hun derde zaak toe zijn.

 

de fruitkorf

0

Marc Severs

Het Chocoladehuis

“Artisanale perfectie”

Marc Severs heeft een verleden als patissier. Hij besloot echter om zijn passie voor chocolade te volgen, en baat nu sinds 8 jaar zijn Chocoladehuis uit in het hart van Aalst. Uniek is de combinatie van een chocoladewinkel en een koffie- en chocoladebar.

Top ingrediënten en vakmanschap vormen een garantie voor kwaliteit. Je kan Marc aan het werk zien in een ‘open’ productieruimte. In zijn zoektocht naar perfectie en verfijning, blijft Marc opleidingen en stages volgen. Aanhoudende vernieuwing en innovatie zijn het gevolg.

“Ik doe het vanuit mijn passie voor chocolade, met liefde voor mijn klanten.”

 

www.hetchocoladehuis.be

0

Frans Krauch

Viano

 

“65 jaar ervaring in meststoffen”

Viano (onderdeel van de onderneming Rendapart) is het oudste merk van organische meststoffen op de Belgische markt. Frans Krauch nam de onderneming over van zijn vader in 1985. Ervaring zat dus, en ondertussen ook sterk actief op internationale markten.

We proberen dicht bij de klanten te staan, en hebben een snel beslissingsproces. Dat komt van pas bij de ontwikkeling en lancering van de vele biologische productinnovaties, altijd met oog voor het milieu.

 

www.viano.be

0

Erwin Eeckhaut

Next Generation Led

“Ondernemen zit in mijn bloed. Je krijgt dat mee van thuis”

Erwin Eeckhaut is al lang gepassioneerd door elektronica, en besloot van deze passie zijn beroep te maken. Met zijn bedrijf Next Generation LED en zijn tweede zaak, frituur Mijlbeek, weet hij van aanpakken.

Kwaliteit, innovativiteit en een dosis “networking” zorgen voor een aardige klantenportefeuille, waaronder enkele grote bekende bedrijven. Ook in buitenland blijkt de onderneming succesvol. Binnenkort treffen we de lichtjes van deze Aalsterse ondernemer misschien zelfs aan in Buckingham Palace.

 

www.nextgenerationled.be

1

Tony Mergan

Streekpralines Mergan

“Mensen gelukkig maken met pralines”

Aanvankelijk opgeleid als bakker, bleek chocolade de echte roeping van Tony Mergan. Sinds 1999 kan je bij hem terecht voor ambachtelijke chocoladeproducten. Eén uit de duizend? Neen dus. Wat dacht je van chocolade met paardenmelk? Of een lekkere hoppraline?

 

Ik ga niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit en innovatie. Ik zorg voor een moment van heerlijke smaak, mond-tot-mond reclame doet de rest.

 

www.streekpralinestony.com

1

Jan Maarten Willems & Roel Corthals

Cockney’s Gin

“Vakmanschap in vriendschap”

Sinds 2013 blazen Roel Corthals en Jan Maarten Willems met twee vrienden de oudste Gin van België nieuw leven in. Met Cockney’s Gin voorzien ze de liefhebber van een drank met een ziel én met een unieke geschiedenis. Het samenspel van vier vrienden blijkt te werken, net als de “botanical mix” in hun product. Resultaat is een zilveren medaille, in 2015, op de grootste sterkedrankencompetitie ter wereld. Inmiddels zijn ook de eerste exportlanden een feit.

 

We zullen er alles aan doen om Cockney’s Gin terug de plaats te geven die het verdient!

 

www.cockneysgin.com

0

Bram Verniest

CHILI Publish

“Springen en leren zwemmen”

CHILI Publish, is opgericht in mei 2010 door Bram Verniest, Joeri Paeleman en Kevin Goeminne. De 3 ondernemers met een passie voor de grafische wereld ontwikkelden de “hottest online document editor”, de CHILI Publisher Software voor interne of externe documentopmaak. Als ik onze klanten met één brede term moet definiëren dan zijn dat ‘de grafische dienstverleners’, aldus Bram.

 
Het jonge bedrijf is in volle expansie. Ondertussen werken ze met 20 werknemers en verhuisden naar het gloednieuw kantorencomplex in Erembodegem. Bijzonder fier zijn ze op hun kantoor in New York en binnenkort staat Singapore op het programma. “Leren uit je fouten is zo belangrijk bij ondernemen. Springen en leren zwemmen. Maar het begint met springen!”

 

www.chili-publish.com

0

Olivier Roels & Michael Van Lent

Save The Queen Gin

“Ondernemen is flexibiliteit en vrijheid”

Dat bijen een essentiële rol spelen in ons ecosysteem en dat het er niet zo goed mee gaat is de trigger voor het ondernemersidee van Olivier en Michaël. Deze stadsimkers produceren gin met de honing van de bijen op hun eigen Aalsters dak. Ondertussen groeit hun business model en richten ze hun pijlen op (de daken van) bedrijven en bouwen zo hun terrein en idee verder uit. Olivier is ook eigenaar van “The frame shop.”

www.savethequeengin.com

0

Bert Schouppe

Ontwerpia

“Kippenvel als de klant betere resultaten haalt door ons”

Bert Schouppe, oprichter van Ontwerpia, verzorgt sinds 2008 de digitale marketingstrategie voor KMO’s en zelfstandigen.
Bert en zijn medewerkers steunen op drie belangrijke pijlers: een hechte samenwerking, de nodige portie creativiteit en vooral een heleboel kennis en ervaring. Een klant die na oplevering direct een positief effect voelt in zijn zakencijfer. Dat geeft me kippenvel, elke keer opnieuw!

www.ontwerpia.be

0

Philippe Vlaemminck & Siegert Dierickx

Multiminds

 

“Niet twijfelen. Ga er gewoon voor!”

Multiminds opgericht door Siegert en Philippe analyseert en optimaliseert de return (ROI) van de digitale activiteiten van hun klanten. Beide heren gaan er 100% voor en hebben de winnaarsmentaliteit. Dat is ook te zien aan de groei van Multiminds. Met ondertussen 6 medewerkers werken ze aan de uitbouw van lange termijnrelaties met grote klanten zoals Colruyt, ING, Proximus,… Vorig jaar stonden ze op ons podium als ondernemer oud-student HoGent. Dit jaar willen ze de trofee van meest gebeten ondernemer mee naar huis nemen.

Hun ambities? Dé referentie worden in België op het gebied van analytics luidt het eensgezind.

www.multiminds.eu

0

Stefanie & François Thoen

Garage Thoen

 

“Stilstaan is achteruitgaan”

François Thoen, zaakvoerder van Thoen BVBA, laat zijn droom werkelijkheid worden. Begonnen als kleine zelfstandige en nu, 25 jaar later, heeft het bedrijf al 4 vestigingen. En de plannen blijven maar komen. François en zijn dochter Stefanie weten dan ook van aanpakken. Enkele maanden geleden knipten ze het lintje door van hun 4de vestiging te Hofstade. Garage Thoen is officieel dealer van Volkswagen en Audi. Met 61 medewerkers en 4 vestigingen zijn er steeds plannen voor de toekomst. Je eigen ding doen en je buikgevoel volgen is zeer belangrijk. Lukt het je niet dan heb je toch de voldoening dat je het geprobeerd hebt. Risico’s nemen horen bij het ondernemen.

www.garagethoen.be

0

Kurt Heerman & Karolien Minnaert

Neverland Themepark

“Making Magic”

In de carnavalshallen en met kleine projecten begon het sprookje voor Kurt Heerman en zijn vrouw Karolien Minnaert. Al snel groeide de hobby uit tot een bedrijf. Thematisering en decors, dat is het handelsmerk van Neverland en dit wordt ondertussen al 12 jaar ondersteund door een ijzersterke reputatie. Een reputatie die bevestigd wordt door verschillende internationale projecten waarbij de meesten van ons denken aan het wereldberoemde Tomorrowland. Bij Neverland staan maatwerk, kwaliteit en efficiëntie centraal. Zo heeft Neverland ook weinig vaste werknemers, want elk project is anders en verdient dus een aangepaste aanpak met aangepaste werkkrachten.

www.neverlanddecors.com

0

Francine Van Moorter

Corcon Bvba

 

“Ondernemen is een avontuur!”

Sinds 2001 staat Francine aan het hoofd van familiebedrijf Corcon, een erkend studiebureau van onafhankelijke milieudeskundigen en experten. Corcon vindt een oplossing voor elk milieuprobleem dat de klant heeft. Francine nam het bedrijf over van haar vader, zorgde voor een nieuwe wind en legde de nadruk op service. Tot op vandaag is een vrouwelijke milieudeskundige eerder een unicum. Francine kan dan ook haar mannetje staan.

Haar opleiding en buitenlandse werkervaring die ze vooral in Amerika opdeed zijn voor haar essentieel om succesvol te kunnen ondernemen.
Ondernemen is fantastisch! Er is nooit sleur. Je bent altijd onderweg naar iets nieuws en heel vaak word je beloond door de trouw van je klanten als je het goed doet.

www.corcon.be

2

Steven & Jens Van Mol

SBS Skill Builders

“Samen gaan voor een goed resultaat”

Jens en Steven leiden samen SBS Skill BuilderS, een HR bedrijf gespecialiseerd in het vinden, ontwikkelen en inzetten van mensen.  Opgericht in 1986 door Ann Bertin, is het bedrijf onder leiding van de 2 zonen uitgegroeid tot een belangrijke HR speler met ondertussen 180 gemotiveerde Skill BuilderS medewerkers.

Ondernemen is er voor gaan en goede resultaten behalen, aldus beide broers. Die ondernemersmentaliteit zoeken en stimuleren ze ook bij de medewerkers. Verantwoordelijkheid, flexibiliteit en vrijheid op voorwaarde dat resultaten en deadlines worden gehaald.

www.skillbuilders.be

0

Willem Van Cauter

Van Cauter & Co

 

“Geloof in je zaak en geef kansen aan de medewerkers”

Willem Van Cauter is stichter van Van Cauter & Co, een fiscaal en juridisch kenniscentrum dat gevoed wordt door de anciënniteit van haar 35 gespecialiseerde medewerkers. Ze vormen een hecht team van bedrijfsrevisoren, accountants, belastingconsulenten en juristen.
Met kantoren in Aalst, Brugge en Brussel bedienen ze klanten in heel België.

‘Onderneem met passie, geloof in je zaak, geef kansen aan medewerkers en zet de klant op de eerste plaats is zijn advies naar startende ondernemers.

www.vancauterco.be

0

Michel Van Scharen

Fox Invest

“Streven naar kwalitatieve bouwprojecten”

Michel Van Scharen positioneert zich met Fox Invest als projectontwikkelaar voor kleine tot middelgrote woon-, winkel- en werkvoorzieningen. Een aantal mooie appartementen springen in het oog als realisatie. Fox Invest werkt met zorgvuldig gekozen partners, waarmee het een win-win situatie nastreeft. Zo geven we iedereen de ruimte om de door ons gemiste kwaliteit te brengen.
Een goede analyse van de markt en een proactieve houding vormen de basis van het succes van Fox Invest.

www.foxinvest.be

0

Yves Snoeren & Jeroen Plattiau

Green Bananas

“Scoren op het internet”

Jeroen en medeoprichter Yves sloegen in 2011 de handen in elkaar. Passie voor de online wereld lag aan de basis voor de oprichting van hun internet marketingbureau. Geen bandwerk voor ons, met elke klant leggen we samen de stukjes van zijn puzzel. Zowel grote als kleine klanten zijn welkom bij het groeiende team van Green Bananas, ondertussen 7 werknemers rijk. Elk project is een rijpingsproces. Mensen komen langs met een groene banaan, en wij maken er een mooie gele banaan van. Vandaar de naam.

www.greenbananas.be

Bekijk andere edities

2015

Bartel Dewulf

Bartel Dewulf

Belgocatering

Bartel leidt Belgocatering, een gastronomisch bedrijf met verschillende afdelingen. Ondertussen telt het bedrijf meer dan 300 personeelsleden, beheert het 34 restaurants en serveert het dagelijks gemiddeld 9000 maaltijden bij diverse bedrijven.

Bekijk editie »

2014

Kristof Braem

Kristof Braem

Medec

Kristof Braem exporteert met zijn onderneming Medec beademingstoestellen naar meer dan 70 landen. Het bedrijf maakt alles gebruiksklaar in Aalst, en valt op met zijn innovatieve karakter.

Bekijk editie »

2013

Sanne Nieulandt

Sanne Nieulandt

Nieulandt Recycling

Al drie generaties lang, meer dan zestig jaar, is Nieulandt Recycling de schakel in de recyclage van metalen. Sanne heeft klanten van particulier tot lokale overheid, van het afval van een eenmanszaak tot de “waste” van een multinational.

Bekijk editie »

2012

Luc de Bisschop

Luc De Bisschop

L-Door

L-Door focust zich op sectionale garagepoorten voor de particuliere markt, industriële poorten en totale laad- en losoplossingen. Na een loopbaan van 15 jaar in de financiële wereld koos Luc De Bisschop voor het zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk editie »