” Ondernemen is besmettelijk “

Winnaar 2015: Bartel Dewulf

Ondernemen is besmettelijk, dat weten we al langer. Bartel Dewulf van Belgocatering mocht de Ondernemersaward 2015 in ontvangst nemen. Deze award wordt jaarlijks door de HoGent en Odisee uitgereikt aan de meest gebeten ondernemer uit de regio Aalst.

De feestelijke uitreiking is in korte tijd uitgegroeid tot hét event voor ondernemen in Aalst. Tijdens het drukbezochte slotfeest in Kaai 17 ontving hij de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Kristof Braem van Medec.

De genomineerden 2015

Jens

SBS Skill BuilderS BVBA

Inge

Van Cauter Saeys & Co

Kurt

Neverland Themepark Projects BVBA

Steven & Bernhard

Yellow Lemon Tree

Dirk

Dessomville

Peter

Het Verschil

Bart & Ronny

Pasco Promotions

Jo

De Bisschop

Hans

Mr. Jill

Sigrid

VOM FASS

Jo

Philimonius Coffee & Goods

Karl

Roltex

Sonja

Ons Dagelijks Groen

Isabelle

AB Consult

Wouter & Jelle

Inside Matters

François

Garage Thoen

Karlina

Optiek De Graeve

Bartel

Belgocatering

Kristof

Gabriëls

Vincent

Kantoor De Winter

Joost

NanoGrid

Xavier & Manu

MX Motors

Jeroen & Yves

Green Bananas

Ann

De Soeptrien

2

Jens Van Mol

SBS Skill BuilderS BVBA

Werken als team

Samen met zijn broer Steven heeft Jens Van Mol de leiding over SBS Skillbuilders; een van de grootste bedrijven in de human resources sector in België. De ouders richtten het bedrijf zo’n 25 jaar geleden op en legde zo de fundering voor iets moois.

De enorme groei die SBS heeft geboekt, samen met de familiale sfeer die er heerst, maakt SBS tot wat het nu is. “We zijn een prachtig bedrijf en het mag geweten zijn naar de buitenwereld”, brengt Jens aan.
www.skillbuilders.be

0

Inge Saeys

Van Cauter Saeys & Co

Kwaliteit leveren en toegankelijk zijn tegenover klanten

Inge Saeys is een gedreven en succesvolle zakenvrouw van het bedrijfsrevisorenkantoor Van Cauter-Saeys & Co die ze samen met 2 andere vennoten leidt. Ze is voorzitter van de commissie SME (Small and Medium sized Enterprises) / SMP (Senior Marketing Professional) in het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

Er is een langzame maar steeds stijgende groei doorheen het bestaan van de onderneming. Het bedrijf heeft een sterke naambekendheid, deze is verworven doordat ze zeer goede kwaliteit leveren en dat ze toegankelijk zijn tegenover klanten, zegt Inge Saeys.

Van Cauter-Saeys & Co is zich bewust van hun verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij. Dit bewijzen ze door goede doelen te steunen zoals het ALS-fonds, kinderkankerfonds,…

www.vancautersaeys.be

 

0

Kurt Heerman

Neverland Themepark Projects BVBA

Tevreden klanten zorgen voor de grootste loyaliteit

Kurt Heerman staat aan het hoofd van de onderneming Neverland; een bedrijf dat zich focust op het maken van podiums en decors. Op korte tijd groeide de onderneming uit tot een belangrijke speler binnen zijn sector.
Neverland is een organisatie die onder andere meewerkt aan de decors voor belangrijke themaparken in het binnen- en buitenland zoals Plopsaland en Tomorrowland. Verder maken ze ook replica’s voor in musea en zelfs praalwagens zitten in het gamma. Vroeger kon ik er alleen maar van dromen om samen te werken met Disney, nu kan ik ook wel degelijk zeggen dat mijn droom is uitgekomen, vertelt Kurt.

Tegenwoordig richt ik me meer op de lopende projecten, op het heden en niet langer op wat er komen zal. Want uiteindelijk bereik je met tevredenheid van je klanten de grootste loyaliteit wat beloond wordt met nog meer en leukere projecten.

www.neverlanddecors.com

 

0

Steven Mannaert & Bernhard Schurz

Yellow Lemon Tree

Design met een verhaal

Samen met Bernhard Schurz staat Steven Mannaert aan het hoofd van Yellow Lemon Tree, een moderne conceptstore in het centrum van Aalst. In deze woonwinkel helpt men klanten bij het moderniseren van hun interieur en dit in een Nordic atmosfeer. Centraal staat ongetwijfeld service en klantvriendelijkheid.

Wij zijn altijd bereid om steeds dat ietsje meer te bieden. Wij leveren gratis aan huis, we verzorgen een gratis montage en zullen dit letterlijk steeds met een glimlach doen, brengt Steven aan. In die zin proberen we dat ook aan ons personeel voor te leggen, het zijn simpele waarden maar toch maakt het een wereld van verschil, aldus Steven Mannaert. Hierdoor kan het bedrijf inspelen op specifieke noden van klanten en zal het dag na dag werken aan het vernieuwen van diens assortiment en dienstverlening.

www.yellowlemontree.be

0

Dirk Dessomville

Dessomville

De klant mag zich geen nummer voelen

Sinds 2004 staat Dirk Dessomville samen met zijn broer aan het hoofd van Dessomville NV, een groothandel in vleeswaren, kaas- en diepvriesproducten gelegen te Aalst. Het bedrijf onderscheidt zich van de rest door hun uitstekende service en een goede prijs/kwaliteit verhouding. De focus van het bedrijf ligt dan ook bij de persoonlijke benadering van de klanten, het is de bedoeling dat de klant zich uniek voelt. Door ons familiaal karakter hebben we op dat vlak een streepje voor op de concurrentie.

Daarnaast doet het bedrijf ook aan maatschappelijk verantwoord ondernemen: goederen die de vervaldatum bijna bereiken geven we mee aan de voedselbank. De vereniging van Kamiel Sergeant (Mensen helpen Mensen) komt ook wekelijks goederen afhalen om te verdelen aan zij die het echt nodig hebben. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen.

Volgens Dirk Dessomville is het van groot belang om je werknemers te motiveren en er een hecht team van te maken. Al deze elementen in combinatie met een duidelijke communicatie zorgen voor een goede en efficiënte werksfeer die het bedrijf alleen maar ten goede komt.

www.dessomville.be

0

Peter Maertens

Het Verschil

Sterrengerechten aan betaalbare prijs

Peter Maertens is trotse eigenaar van zijn restaurant ‘het Verschil’ gelegen te Aalst.

U herkent hem als een correct, loyaal en streng persoon die zijn klanten altijd met een glimlach zal bedienen. Als ondernemer stopt hij enorm veel energie in het voldoen aan de wensen van de klant. Zijn succesvolle zaak is dan ook te danken aan zijn doorzettingsvermogen en sterk karakter.

Als u gezellig met uw vrienden of familie eens lekker uit eten wil, dan nodigt hij u graag uit om een bezoekje te brengen aan Het Verschil, waar u kan genieten van zijn verfijnde, verfrissende, creatieve gerechten en vooral (h)eerlijke gerechten.

Het is een restaurant op sterrenniveau, waar u aan betaalbare prijs kan dineren. Dat maakt zijn onderneming uniek in de regio Aalst!

www.hetverschil.com

0

Bart Boterbergh & Ronny De Smedt

Pasco Promotions

Grijp de opportuniteiten die voorbij komen

Na 12 jaar in de privésector gewerkt te hebben bij verschillende Multinationals, vond Bart dat de tijd rijp was voor een nieuwe uitdaging. Samen met Ronny De Smedt richtte hij in 2003 Pasco Promotions op, actief in promotionele items en relatiegeschenken. “Dagelijks gebruiken we promotionele items en was de uitdaging groot om deze branche van naderbij te leren kennen.”

Momenteel zijn we reeds een vaste waarde op de Belgische markt en voorzien verdere groei in het buitenland. Begin volgend jaar zullen we actief de Nederlandse markt bewerken en werpen we een blik naar de ons omringende landen. Pasco zal blijven investeren in zijn onlineshop, het internet stopt namelijk niet aan de grenzen.
Bij Pasco zorgen we voor een aangename en familiale sfeer zodat iedereen zich meteen thuis voelt.

www.pascogifts.com

0

Jo Roovers

De Bisschop

Bezin eer je begin en win advies in van andere ondernemers

Jo Roovers vormt samen met Bart De Bisschop de vierde generatie bedrijfsleiders van het familiebedrijf De Bisschop nv.

De Bisschop nv is een vooruitdenkend bedrijf, zeer flexibel en klantvriendelijk. In de loop van der jaren hebben ze niet stil gezeten.

Integendeel, ze zijn erin geslaagd de eenvoudige kleinhandelszaak in ijzerwaren te upgraden naar een sublieme, innovatieve, functionele en moderne handelszaak in zowel groot als kleinhandel. Deze onderneming hecht zeer veel belang aan functionaliteit en kwaliteit gecombineerd met een eerlijke prijs. Jo staat open voor de jeugd want zij brengen vernieuwing en zorgen voor de continuïteit van de onderneming.

Het nieuwe bedrijfsgebouw is sinds 2007 gevestigd aan de Gentstesteenweg in Aalst en straalt functionaliteit en kwaliteit uit.

www.debisschop.be

0

Hans Jacobs

Mr. Jill

Een vogel die stopte met vliegen, zelfs in een kooi, ik heb daar nooit van gehoord

In 2013 werd Mister Jill nv, een KMO gespecialiseerd in interieurbouw en winkelinrichting, overgenomen door Hans Jacobs.

Samen met zijn medewerkers vormde hij het bedrijf om tot een volledig nieuw en modern industrieel productiebedrijf.
Bovenop de traditie en het vakmanschap die in het bedrijf al aanwezig waren, ontstond een nieuwe Mister Jill die een totaalconcept aanbiedt aan zijn klanten. Weinig interieurbedrijven maken ’t otaalinrichting’ mogelijk zoals Mister Jill dat vandaag aanpakt.
De eigen productielijnen en installatiefaciliteiten worden volledig afgestemd op elk nieuw project. Zo eenvoudig kan het leven zijn.

Mister Jill biedt zijn klanten de beste garantie voor een korte opleveringstermijn en een beperkte sluitingsperiode, zij zijn hem hierom zeer dankbaar! Voeg daarbij de gloednieuwe machines en een aangepaste locatie en je krijgt een nieuw, fris en sterk bedrijf dat Mister Jill heet.

Met de overname van Mister Jill en de nieuwe dynamiek die hij meebracht, wil Hans Jacobs anderen inspireren. Door zijn ervaring te delen wil hij een nieuwe generatie ondernemers enthousiasmeren, prikkelen en misschien zelfs over een drempel halen om hetzelfde te doen. Zijn deelname aan de Aalsterse ondernemersaward past volledig binnen dat opzet.

www.misterjill.be

0

Sigrid De Roock

VOM FASS

Kijken, proeven, genieten

In haar gezellige winkel VOM FASS, letterlijk vertaald “van het vat”, biedt Sigrid De Roock een ongeëvenaarde selectie van oliën, azijnen, likeuren, distillaten en wijnen aan. Deze worden rechtstreeks in de gewenste hoeveelheid en het gewenste flesje van het vat getapt. VOM FASS brengt een nieuwe culinaire ervaring voor wie wil proeven en genieten van de meest smaakvolle artisanale producten van uitzonderlijke kwaliteit.
Volgens de filosofie “alleen het beste is goed genoeg”, creëert en verzamelt een team van experts een exclusief gamma van excellente balsamicos en vruchtenazijnen, de fijnste olijf- en notenoliën, geselecteerde wijnen, likeuren, Single Malts, Grappas en fijne distillaten. Klanten kunnen bij VOM FASS zeker zijn dat ze producten van de hoogste kwaliteit kopen, met de nodige aandacht voor het milieu.

www.vomfass.be

0

Jo De Bruyne

Philimonius Coffee & Goods

Een heerlijk geurend kwaliteitskopje koffie

Voor een biologisch geteeld kopje koffie dat samen gaat met duurzaam vakmanschap moet je bij Philimonius zijn. Barista Jo bereidt met de grootst mogelijke zorg uw bestelling of laat u kennismaken met verfrissende biologische thee, sapjes en eigenhandig gebakken verwennerij. Terwijl u geniet van een heerlijk geurend kwaliteitskopje koffie die al zijn aroma’s loslaat op uw zintuigen, of van een heerlijk stukje taart, kan u wegduiken in een krant of een feel good tijdschrift die gratis ter beschikking ligt.

Als u thuis zelf eens uw favoriete koffie of thee wilt brouwen, of u op zoek bent naar een verrassend cadeautje of wenskaart, dan vindt u zowel in de koffiebar als online een zeer uitgebreid assortiment. Dankzij de gratis Wi-Fi kan u onmiddellijk een kijkje nemen via je smartphone of tablet. Batterij leeg? Geen probleem! Plug uw smartphone of tablet gerust in het groene stroomnetwerk, want duurzaamheid draagt Philimonius hoog in het vaandel. Zo gaat al het koffiegruis naar de composthoop i.p.v. in de vuilzak en is de inrichting van de koffiebar bijna volledig samengesteld uit tweedehandsmeubelen.

Ga volledig op in de flow van je koffie- of thee ervaring en geniet van het moment en het gezelschap.

www.philimonius.be

0

Karl HuyleBroeck

Roltex

Vernieuwing en kwaliteit

Karl Huylebroeck staat aan het hoofd van de onderneming Roltex, producent van dienbladen en onbreekbare glazen. Dit jaar viert het bedrijf haar 50 jarig bestaan.
Met veel voldoening blikken we terug op succesvol afgeronde projecten en aangename relaties met onze klanten aldus Karl.
Roltex is een onderneming die veel aandacht schenkt aan innovatie. Zo produceerde het bedrijf in 2009 een ecologisch dienblad. Hiermee won Roltex de Belgian Business Award for the Environment nzake Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Wij bieden met veel overtuiging enkel producten aan van de hoogste kwaliteit en willen in de toekomst deze garantie op kwaliteit behouden, vertelt Karl.

Karl besliste om in tijden van de economische crisis te investeren in nieuwe technologieën en ontwerpen. Bovendien nam hij personeel aan in plaats van ze te ontslaan. Roltex zal klaarstaan om een nog groter succes te boeken in de toekomst. We moeten uitgaan van onze sterktes en we zijn ervan overtuigd om nog sterker te worden, legt Karl uit.

www.roltex.be

0

Sonja Moens

Ons Dagelijks Groen

Niets doen zonder reden

Na jarenlang gewerkt te hebben in dienst van anderen, heeft Sonja Moens besloten om ondernemer te worden. Twee jaar geleden richtte ze ‘Ons Dagelijks Groen’ op.
Hiermee wil ze mensen attent maken op het belang van de landbouw. Het bedrijf heeft een sterke filosofie: bij alles wat ze doen willen ze een sociaal, duurzaam, educatief en/of cultureel aspect naar boven laten komen. We doen niets zomaar of zonder reden. “Nu heb ik samen met mijn man een passie” vertelt Sonja. Zo heeft het bedrijf Ons Dagelijks Groen buiten het telen van prei als hoofdactiviteit, ook andere activiteiten uitgebouwd: landbouweducatie, bedrijfsbezoeken, workshops en een heuse zorgboerderij.

www.odgroen.be

0

Isabelle Tant

AB Consult

Wederzijds respect en klantenkennis is cruciaal

Isabelle Tant is zaakvoerder van AB-Consult. Isabelle haar ouders zijn altijd zelfstandigen geweest in de textielsector. Deze job was niets voor haar. Na lang bijstuderen, avondschool en veel stages te lopen is ze zaakvoerder geworden op kleine basis. Haar bedrijf groeide zeer snel en daarom had ze al snel nood aan personeel. In 2004 heeft ze de basis gelegd van AB-Consult en dit tezamen met een collega.
AB-Consult is een bedrijf dat zorgt voor de opstart, accountancy, belastingen en de consultancy van de klanten. Haar oorspronkelijke partner is dit jaar op pensioen gegaan en nu is ze alleen zaakvoerder van AB-Consult.
Haar medewerkers doen hetzelfde werk wat zij 11 jaar gedaan heeft. Daardoor kan ze haar mensen heel goed motiveren, want ze kent de knepen van het vak en Isabelle weet wat de noden zijn van de klanten. Het is héél belangrijk dat je weet hoe je met je klanten moet omgaan en zeker ervoor te zorgen dat er wederzijds respect is en dat dit moet blijven bestaan.
In haar carrièreplanning gaat ze nu nog een stap verder door met specialisten in zee te gaan zodat elke klant op zijn wenken wordt bediend.

www.ab-consult.be

0

Wouter Danckaert & Jelle Vlassenbroeck

Inside Matters

Technologie als een dienstverlening aan R&D-afdelingen van bedrijven

Wouter Danckaert en Jelle Vlassenbroeck zijn de twee zaakvoerders van Inside Matters, een bedrijf sinds 2008, gespecialiseerd in het maken van software voor industriële CT-scanning. Jelle is de man die de software ontwikkelt voor het reconstrueren, visualiseren en analyseren van 3D-microscopie beelden. Wouter houdt zich bezig met het algemeen management, marketing en verkoop.

In principe wordt de software in licentie aan de gebruiker verkocht, vertelt het duo. Dat doen wij natuurlijk ook, maar daarnaast bieden we deze technologie als een dienstverlening aan de R&D-afdelingen van bedrijven in tal van sectoren aan.

www.insidematters.eu

0

François Thoen

Garage Thoen

Durven doen, niet twijfelen

François Thoen, zaakvoerder van garage Thoen BVBA zag zijn kinderdroom realiteit worden. Als concessiehouder van Audi en Volkswagen verkoopt hij nieuwe en tweedehandswagens en staat hij in voor carrosserie- en herstellingswerken.

François Thoen is een gedreven zaakvoerder, wil blijven groeien en een vaste waarde blijven in Aalst. Door zijn jarenlange ervaring is zijn filosofie:
Als je nog geen foute beslissing gemaakt hebt, heb je nog niets ondernomen.

www.garagethoen.be

0

Karlina De Graeve

Optiek De Graeve

Gedreven door passie

Karlina De Graeve is al 12 jaar gepassioneerd bezig met optiek. In 2012 maakt ze haar droom waar en start ze een eigen zaak: Optiek De Graeve. Hier staat klantvriendelijkheid, technische expertise en service centraal.

Ik combineer mijn ondernemingszin met passie voor techniek en mode, vertelt Karlina. Inspiratie vinden we op nationale en internationale beurzen. Het belangrijkste project dit jaar was een pop-up store in Nieuwpoort.  Het was hard werken, maar het gaf me ook heel veel voldoening en energie, gaat ze enthousiast verder. Hopelijk kunnen we zo blijven verder groeien en spoedig overgaan tot het aanwerven van vast personeel.

www.optiekdegraeve.be

0

Bartel Dewulf

Belgocatering

Ondernemen zit van kinds af aan in mijn bloed

Bartel Dewulf was 26 jaar oud toen hij de kans zag om als zelfstandige aan het werk te gaan in de VTM keukens, maar ondernemen zat al van jongs af in zijn bloed. Hij greep deze kans dus met beide handen en nam een vennoot onder de arm die voor het organisatorische en financiële plaatje in zou staan. Het duurde niet lang voor ze nieuwe contracten sloten met andere bedrijven en zo hebben ze vandaag een vast contract met 32 bedrijven, meer als 300 personeelsleden en ze serveren dagelijks gemiddeld 9000 maaltijden.

Een ondernemer die op 15 jaar tijd zo een groeiende en innoverende onderneming heeft opgericht is voor ons een zeer groot voorbeeld. In het bedrijfsleven stelt Meneer Dewulf kwaliteit altijd boven kwantiteit en bewijst door het succes van zijn bedrijf dat kwaliteit nog steeds primeert.

www.belgocatering.be

0

Kristof Gabriëls

Gabriëls

De toekomst van ondernemen zit in de jeugd

Kristof Gabriëls is één van de bestuurders van Gabriëls & co nv, een distributeur van huisbrandolie, benzines, diesel, oliën en vetten.

Gabriëls wil zijn klanten een perfect service, concurrentiële prijzen en een hoge kwaliteit leveren. Dit kan enkel gerealiseerd worden door zelfdiscipline, motivatie en een doelgericht team. Gabriëls & co nv wil nog verder uitbreiden in Vlaanderen door onbemande tankstations te plaatsen. Ook MVO wordt belangrijker en Gabriëls doet hier zeker niet onder. Aanvragen om de Dender te vergroten, zodat er meer transport via het water kan gaan en dus het aantal vrachtwagens op de weg te doen dalen, lijken op de goede weg. Ook investeringen om meer biobrandstoffen te gebruiken komen aan de orde.

De toekomst van ondernemen zit in de jeugd, nieuwe ideeën en een andere manier van denken kunnen nieuwe uitdagingen creëren, terwijl kennis en ervaring van gevestigde ondernemers hen kan begeleiden om een succesvolle zaak uit te bouwen.

www.gabriels.be

0

Vincent De Winter

Kantoor De Winter

Born to protect

Kantoor De Winter werd opgericht in 1886 en is sinds dan al actief in de bank- en verzekeringssector. Hij nam het familiebedrijf over van zijn vader André De Winter. Doordat Kantoor De Winter al 5 generaties bestaat is de nodige ervaring aanwezig. Dankzij de invloed van mijn vader ben ik verzekeringen gaan studeren, zo ben ik in deze sector belandt. Omwille van de jarenlange ervaring is Kantoor De Winter een grote speler in de omgeving van Aalst. Vincent De Winter is steeds 24/24, 7 dagen op 7 beschikbaar voor al uw vragen en antwoorden.

De klanten beschermen met onze verzekeringen is ons grootste doel, zegt Vincent De Winter, de klanten staan in onze onderneming centraal. Kantoor De Winter heeft hier een groot concurrentievoordeel mee, aangezien ze zelfstandig zijn kunnen ze volledig voor klanttevredenheid gaan. Een persoonlijke aanpak tegenover de klanten vindt hij heel belangrijk. Zo kent hij zijn klanten bij naam en zet hij zich volledig in om hen te helpen.

www.kantoordewinter.be

 

0

Joost De Smedt

NanoGrid

Nauwkeurige opvolging van uw verbruik

Joost De Smedt, 53 jaar, richtte in 2012 samen met zijn zoon NanoGrid op.
Met hulp van externen ontwikkelden ze de soft- en hardware voor een systeem dat het elektriciteit- gas- en waterenergieverbruik gedetailleerd kan monitoren. Het systeem is niet alleen gebruiksvriendelijker en nauwkeuriger, maar ook goedkoper dan alle andere bestaande systemen. De klant kan niet alleen online zijn energieverbruik opvolgen, maar energievreters kunnen ook meteen uitgeschakeld worden.

De grootste boosdoener van onze ecologische voetafdruk is immers energieverspilling. Daarom is het tijd dat er ingegrepen wordt! Dankzij dit systeem kan in sommige gevallen meer dan de helft bespaard worden op de energiefactuur. Tal van bedrijven zoals Brantano, BMW en 600 restaurants van McDonald’s in India zijn reeds klant bij NanoGrid.

www.nanogrid.org

0

Xavier Van Vaerenbergh & Manu Meert

MX Motors

Het is geen werk, maar een passie

Manu en Xavier zijn twee jeugdvrienden met een passie voor auto’s . Van kleins af aan hadden ze het idee om samen een onderneming op te starten. Deze jongensdroom werd werkelijk door de overname van de toenmalige garage Van Rentergem.
Alle begin is moeilijk en dit werd ook bevestigd. Beide werden in het bedrijf gegooid maar met de nodige zin en wil zijn ze er toch in geslaagd om van MX Motors een welvarend bedrijf te maken.

www.mxmotors.be

0

Jeroen Plattiau & Yves Snoeren

Green Bananas

Bij ons is de klant geen nummer, maar een persoonlijk contact

Green Bananas biedt verschillende diensten aan. Internet marketing, webshop beheer, branding, design en consultancy hebben voor deze ondernemers geen geheimen.

Amper twee jaar geleden hebben Jeroen Plattiau en Yves Snoeren deze onderneming opgericht en ze hebben nu al hun handen vol. Deze twee namen doen u misschien geen belletje rinkelen, maar u zal er ongetwijfeld nog van horen in de toekomst.

Samen hebben ze jaren ervaring in online marketing. Jeroen heeft Toegepaste Informatica gestudeerd aan HoGent in Aalst en werkte eerst voor Panasonic, nadien voor Neckermann-Thomas Cook en later nog voor Randstad.

Yves had van jongs af aan al snel de kneepjes in handen op gebied van design. Hij heeft op latere leeftijd Grafisch Ontwerp gestudeerd en stage gedaan bij Het Volk wat leidde tot een jarenlange loopbaan bij Het Nieuwsblad. Nadien heeft hij de oversprong van krant naar media gemaakt. Zo kwam hij bij Neckermann-Thomas Cook terecht waar hij Jeroen leerde kennen.

Ze werkten regelmatig na de werkuren samen in bijberoep wat ondertussen is uitgedraaid tot een eigen onderneming. Hun creativiteit is gevarieerd naargelang wat de klanten wensen, nl. een hippe en gebruiksvriendelijke look.

www.greenbananas.be

0

Ann Hanssens

De Soeptrien

Net, vriendelijk en vers

Ann Hanssens opende 5 jaar geleden de soeptrien. Deze soep-bar is gelegen in het gezelligste straatje van Aalst, de St. Jorisstraat. Na wat zoeken naar de beste soepen en broodjes stond de kaart na verloop van tijd vol met allerlei lekkers. De troeven van de soeptrien zijn: de vriendelijkheid van het personeel, de kwaliteit en de versheid van het eten, en de uitstraling van hun zaak.
Ann werkt nog samen met twee lieftallige dames die haar elke dag bijstaan met de bereiding van het soepen en de service van de zaak. Ze hopen elke klant zijn wensen te laten vervullen en hun buikje te laten spijzen.

www.desoeptrien.be

Bekijk andere edities

2014

Kristof Braem

Kristof Braem

Medec

Kristof Braem exporteert met zijn onderneming Medec beademingstoestellen naar meer dan 70 landen. Het bedrijf maakt alles gebruiksklaar in Aalst, en valt op met zijn innovatieve karakter.

Bekijk editie »

2013

Sanne Nieulandt

Sanne Nieulandt

Nieulandt Recycling

Al drie generaties lang, meer dan zestig jaar, is Nieulandt Recycling de schakel in de recyclage van metalen. Sanne heeft klanten van particulier tot lokale overheid, van het afval van een eenmanszaak tot de “waste” van een multinational.

Bekijk editie »

2012

Luc de Bisschop

Luc de Bisschop

L-Door

L-Door telt 125 personeelsleden en focust zich op sectionale garagepoorten voor de particuliere markt, industriële poorten en totale laad- en losoplossingen. Na een loopbaan van 15 jaar in de financiële wereld koos Luc De Bisschop voor het zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk editie »

2016

Frans Krauch

Frans Krauch

Viano

Frans Krauch is zaakvoerder van Viano, het oudste organische meststoffenbedrijf op de Belgische markt. Frans staat dicht bij de klanten te staan, en streeft een snel beslissingsproces na. Dat stelt hen in staat tot de vele biologische productinnovaties.

Bekijk editie »