De genomineerden van de Ondernemersaward 2019 zijn gekend. Ontdek hen hier en kom op donderdag 25 april in CC De Werf te weten wie de winnaar wordt van deze editie.

Schrijf je hier in voor het event. Snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

EDITIE 2019 STAAT KLAAR VOOR BEDREVEN ONDERNEMERS

Benieuwd naar de winnaar van de 8ste editie van de Ondernemersaward?

Schrijf je dan nu in voor hét netwerkevent rond ondernemerschap in en rond Aalst.

De eerste editie van de Ondernemersaward

Winnaar 2012: Luc de Bisschop

Op 10 mei zijn de winnaars gekozen van de Ondernemersaward. De meest gebeten ondernemer regio Aalst is Luc de Bisschop van L-Door. Binnen de categorie van ondernemers oud-studenten werden Bram Buys van Intrabu en Bart De Waele van Wijs in de kijker gesteld. Daarnaast is de meest gebeten herstarter Kurt Heerman van Neverland Themepark Projects. Positieve rolmodellen geven aanleiding tot meer ondernemerschap.

Dit event is de kroon op het werk van een jaar projectwerk binnen het brugproject Belfa. De studenten van de professionele bacheloropleiding Bedrijfsmanagement zijn volledig betrokken geweest bij het nomineren van de meest gebeten ondernemer regio Aalst. Zo willen de HoGent en KaHo (campussen Aalst) ondernemerschap stimuleren, en ondernemen en ondernemers in een positief daglicht stellen.

Deze award kon op heel veel belangstelling rekenen. Zowel studenten, ondernemers, onderwijzend personeel en beleidsmensen waren aanwezig. Zelfs 3 van de 4 uitdagende burgemeesters van Aalst volgden met spanning de stemming. De top 3 genomineerde ondernemers, Stijn Sterck van Sterck, Joost Van Stichel van Galileo Energy en Luc De Bisschop van L-Door stelden zich voor aan het aanwezige publiek. Uiteindelijk werd Luc De Bisschop als meest gebeten ondernemer regio Aalst door de 300 aanwezige deelnemers verkozen.

Dit project wilt ondernemerschap stimuleren aan de hand van positieve rolmodellen. Een ideaal rolmodel is iemand die iets ouder is en hetzelfde carrièrepad heeft bewandeld. Vandaar dat ondernemers oud-studenten werden voorgesteld. De KaHo is trots op Bram Buys (oud-student Accountancy-Fiscaliteit) van Intrabu. HoGent stelde zijn ambassadeur Bart de Waele (ook oud-student Accountancy-Fiscaliteit) van Wijs voor. Met deze Ondernemersaward grijpen de projectcoördinatoren de gelegenheid aan om het taboe rond falen bespreekbaar te maken. Zo werd Kurt Heerman van Neverland Themepark Projects voorgesteld als verdienstelijke herstarter. Dit brugproject wordt gefinancierd door het Agentschap Ondernemen en is een unieke samenwerking tussen de Aalsterse hogescholen (HoGent en KaHo), de stad Aalst, JCI Aalst, het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen en het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen. Daarnaast werd het event mogelijk gemaakt door sponsors.

De tweede editie van de Ondernemersaward

Winnaar 2013: Sanne Nieulandt

De tweede editie van de Ondernemersaward op 25 april was terug een bruisend event in Aalst. Een echt feest van ondernemen en een ideale gelegenheid om te netwerken en nieuwe ideeën op te doen. De Ondernemersaward stimuleert een positieve beeldvorming rond ondernemen en het contact met ondernemers wakkert de ondernemingszin van studenten aan.

Sanne Nieulandt van Nieulandt Recycling is op het event verkozen tot meest gebeten ondernemer regio Aalst.
Niels De Block en Robin Vergauwen, studenten HoGent Bedrijfsmanagement bewijzen dat studeren en ondernemen best samen kan met hun onderneming James Drivers.
Hilde De Winne ex-student KaHo startte haar eigen onderneming SOS De Winne.
Dat falen en herstarten deel uitmaakt van ondernemen bewijzen Kathleen De Smet en Willem Van den Berghe, meest gebeten herstarters, met hun succesvolle onderneming Interbergco.

Deze award is een unieke samenwerking tussen de twee hogescholen in Aalst (HoGent en KAHO Sint Lieven). Daarnaast zijn het Agentschap Ondernemen, de stad Aalst, Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen, JCI Aalst en het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen bevoorrechte partners. Het event wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze sponsors.

Dit project is tot stand gekomen met de steun van het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse overheid (subsidiëring brugprojecten economie-onderwijs). Het Agentschap Ondernemen wil, naast het geven van directe steun aan ondernemingen, ook de drijvende kracht zijn achter meer en sterker ondernemerschap in Vlaanderen en dit in het kader van de ViA-doorbraak ‘de open ondernemer’.