Loading Events

« Alle Events

  • This event has passed.

Workshop: ‘Ondernemingszin (h)erkennen en stimuleren’

22 Januari 2019 12:00 - 14:30

Free

Ondernemingszin gaat om zo veel meer dan “commerce” of “geldgewin”. Het heeft er in de kern zelfs niets mee te zien. We gaan in op de betekenis van dit begrip, en het belang ervan. Vervolgens willen we je als docent op een (inter)actieve manier op weg zetten om ondernemingszin te (h)erkennen en te stimuleren in je onderwijspraktijk.

In deze workshop geeft Joris De Lee van Vlajo een duidelijk conceptueel kader mee rond ondernemingszin (Wat is het? Uit welke componenten bestaat het?…), en staven we het belang ervan binnen (hoger) onderwijs en maatschappij. Vanuit je eigen onderwijspraktijk kan je hiermee aan de slag als docent.

 

 

 

We reiken je de nodige tools aan om:

  • Te screenen in welke mate je eigen leeromgeving en onderwijspraktijk ondernemingszin bij studenten stimuleert. Vanuit die screening kan je doelen en actiepunten formuleren.
  • Ondernemingszin bij je studenten te herkennen, en er op de juiste manier op in te spelen.

En plus nodigen we binnen deze workshop Audry Verstraeten uit. Hij brengt als oud-student ondernemer en huidig ondernemer van Digital Leader een korte testimonial over zijn eigen ervaring in het onderwijs.

Interesse in deze workshop? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt.

 

Let op: deze workshop is exclusief voor lectoren (Odisee/HOGENT), leerkrachten middelbaar onderwijs en jeugdbegeleiders.

Details

Date:
22 Januari 2019
Time:
12:00 - 14:30
Cost:
Free

Venue

HoGent Campus Aalst
Arbeidstraat 14
Aalst, 9300 België
Website:
www.hogent.be
Tickets are not available as this event has passed.