De eerste editie van de Ondernemersaward

Winnaar 2012: Luc de Bisschop

Op 10 mei zijn de winnaars gekozen van de Ondernemersaward. De meest gebeten ondernemer regio Aalst is Luc de Bisschop van L-Door. Binnen de categorie van ondernemers oud-studenten werden Bram Buys van Intrabu en Bart De Waele van Wijs in de kijker gesteld. Daarnaast is de meest gebeten herstarter Kurt Heerman van Neverland Themepark Projects. Positieve rolmodellen geven aanleiding tot meer ondernemerschap.

Dit event is de kroon op het werk van een jaar projectwerk binnen het brugproject Belfa. De studenten van de professionele bacheloropleiding Bedrijfsmanagement zijn volledig betrokken geweest bij het nomineren van de meest gebeten ondernemer regio Aalst. Zo willen de HoGent en KaHo (campussen Aalst) ondernemerschap stimuleren, en ondernemen en ondernemers in een positief daglicht stellen.

Deze award kon op heel veel belangstelling rekenen. Zowel studenten, ondernemers, onderwijzend personeel en beleidsmensen waren aanwezig. Zelfs 3 van de 4 uitdagende burgemeesters van Aalst volgden met spanning de stemming. De top 3 genomineerde ondernemers, Stijn Sterck van Sterck, Joost Van Stichel van Galileo Energy en Luc De Bisschop van L-Door stelden zich voor aan het aanwezige publiek. Uiteindelijk werd Luc De Bisschop als meest gebeten ondernemer regio Aalst door de 300 aanwezige deelnemers verkozen.

Dit project wilt ondernemerschap stimuleren aan de hand van positieve rolmodellen. Een ideaal rolmodel is iemand die iets ouder is en hetzelfde carrièrepad heeft bewandeld. Vandaar dat ondernemers oud-studenten werden voorgesteld. De KaHo is trots op Bram Buys (oud-student Accountancy-Fiscaliteit) van Intrabu. HoGent stelde zijn ambassadeur Bart de Waele (ook oud-student Accountancy-Fiscaliteit) van Wijs voor. Met deze Ondernemersaward grijpen de projectcoördinatoren de gelegenheid aan om het taboe rond falen bespreekbaar te maken. Zo werd Kurt Heerman van Neverland Themepark Projects voorgesteld als verdienstelijke herstarter. Dit brugproject wordt gefinancierd door het Agentschap Ondernemen en is een unieke samenwerking tussen de Aalsterse hogescholen (HoGent en KaHo), de stad Aalst, JCI Aalst, het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen en het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen. Daarnaast werd het event mogelijk gemaakt door sponsors.

Bekijk andere edities

2016

Frans Krauch

Frans Krauch

Viano

Frans Krauch is zaakvoerder van Viano, het oudste organische meststoffenbedrijf op de Belgische markt. Frans staat dicht bij de klanten te staan, en streeft een snel beslissingsproces na. Dat stelt hen in staat tot de vele biologische productinnovaties.

Bekijk editie »

2015

Bartel Dewulf: Belgocatering

Bartel Dewulf

Belgocateringr

Bartel leidt Belgocatering, een gastronomisch bedrijf met verschillende afdelingen. Bartel is gestart met de catering van de VTM-keukens. Ondertussen werkt het bedrijf met meer dan 300 personeelsleden, beheert het 34 restaurants en serveert het dagelijks gemiddeld 9000 maaltijden bij diverse bedrijven.

Bekijk editie »

2014

Kristof Braem

Kristof Braem

Medec

Kristof Braem exporteert met zijn onderneming Medec beademingstoestellen naar meer dan 70 landen. Het bedrijf maakt alles gebruiksklaar in Aalst, en valt op met zijn innovatieve karakter.

Bekijk editie »

2013

Sanne Nieulandt

L-Door

Sanne Nieulandt

Nieulandt Recycling

Al drie generaties lang, dat is meer dan zestig jaar, is Nieulandt Recycling de schakel in de recyclage van metalen. Van particulier tot lokale overheid, van het afval van een eenmanszaak tot de “waste” van een multinational.

Bekijk editie »